Meer groen en speelgelegenheid

In overleg met een een aantal buren hebben we verschillende ideeën bedacht om het hofje aan de Mackayware wat te vergroenen en om de speelgelegenheid uit te breiden. Vanuit de van Maanenware is een initiatief om een speelbosje te maken van de bosschage naast het hofje. Vanuit de Mackayware zijn de volgende ideeën nog ontstaan:

- Extra speelgelegenheid creëren bij de speeltuin. We willen wat natuurlijke materialen gebruiken om de speelgelegenheid uit te breiden, vooral voor de jongere kinderen. We willen graag een aantal boomstammen over elkaar neerleggen. Daarnaast zitten we te denken aan een aantal stapstenen.

- Plaatsen van een picknickbank. We willen ongeveer op de plek waar nu een houten bankje staat een picknicktafel neerzetten. Het bankje verplaatsen we dan naar de andere kant van de speeltuin. De picknickbank moet ervoor zorgen dat buurtbewoners makkelijker samen kunnen komen. Daarnaast zorgt dit voor extra zitplekken voor de ouders van spelende kinderen.

- Vergroenen en insectenhotel. We hebben twee plekken uitgezocht waar we inheemse bloemen en planten soorten willen zaaien/planten. Dit om de biodiversiteit in de wijk te vergroten. Bij een van deze stukken willen we ook een insectenhotel plaatsen. Op de afbeelding in de bijlage zie je twee stukken rood gekleurd. Daar willen we graag vergroenen. 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal,

zaterdag (Burendag) gaan jullie de plantjes in de vakken zetten. Morgen zoek ik een paar mooie stapstenen uit en die brengen we na burendag bij jullie. De stammen moeten nog even wachten tot het kapseizoen. Wij (wijkteam) komen zaterdag bij jullie een kijkje nemen. Ik promoveer jullie initiatief naar de voorbereidingsfase.

Tot zaterdag!

Beste Jelte en buurtbewoners, Super dat jullie initiatief hebben genomen om het  speeltuingebied mooier, groener, gezelliger en uitdagender te maken. 

We hebben al terplekke samen bespoken wat de mogelijkheden waren en ik zie dat jullie de schets inmiddels hebben bijgewerkt. 

Wanneer de buurt akkoord is met dit plen, is de volgende stap dat jullie gaan nadenken over inrichting van de groenperkjes. Ik zorg ervoor dat de vakken plantklaar worden gemaakt. Dit zal in september gaan gebeuren. Wanneer jullie weten welke en hoeveel planten je erin wil kun je dan aan mij doorgeven en dan bestel ik deze bij ROVA. Het is ook een optie dat jullie de planten zelf aanschaffen en het bonnetje bij mij inleveren. Dan maken wij de gemaakte kosten naar jullie over.

Mijn collega van spelen is op dit moment van vakantie maar ik zet de vraag voor zwerfkeien alvast uit.

De stammen ga ik regelen in het kapseizoen (najaar/winter)

Via https://www.zwolle.nl/premie-op-actie kunnen jullie een subsidie aanvragen voor de picknicktafel. Zodra jullie die hebben zal ik het bankje laten verplaatsen.

Binnenkort heeft De Groene Loper een inloopmoment om subsidie aan te vragen in het kader van Burendag. Ik stuur Jelte die informatie toe. Daar kunnen jullie eventueel een subsidie aanvragen voor het insectenhotel.

Met vriendelijke groet,  Monique Wiegers

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 21-09-2023

Super leuk idee!

Antwoord

Leuke ideeën!

Antwoord

Ziet er leuk uit!

Antwoord

Prima plan om met een kleine investering de leefbaarheid in onze wijk te vergroten!

Antwoord

Super leuk Idee! Samen maken we er een mooie plek van..

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-06-2023