Moerbeistraat krijgt kleur met bloembakken aan lantaarnpalen

De Moerbeistraat is een straat met veel verharding en weinig groen. Om de straat op te fleuren heeft Hanneke het idee om bloembakken aan lantaarnpalen te hangen. Zij wil dit samen met buren oppakken.

Het idee is om op 4 lantaarnpalen (nummers 4, 6, 7 en 16) een bloembak te monteren. Dat zijn de lantaarnpalen voor Moerbeistraat:

  • 5 en 7
  • 13
  • naast ondergrondse container thv 21
  • 27

De kosten voor aanschaf van de baskets en de planten worden betaald uit subsidies. Het kopen van materialen, ophangen van de baskets en onderhouden van de bloemen (water geven) gebeurt door de buurtbewoners. Wat vind jij van dit buurtiniatief? Doe je mee laat het Hanneke dan weten.   

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi Hanneke, Jouw buren geven aan dat zij jouw idee ondersteunen. We hebben contact met elkaar gehad en beginnen met 2 bloembakken. Tijdens Burendag en NL Doet kun je het aantal bakken uitbreiden met subsidie van het Oranjefonds. Burendag is het laatste weekend in september. Daarvoor kun je op 18 juli €350,00 aanvragen via de GroeneLoperZwolle. Meer info hierover Burendag - Groene Loper Zwolle. Mijn collega Claudine neemt contact met je op over de adoptie overeenkomst en de subsidie vanuit de gemeente. Dat is een afsprakenlijstje waarin oa staat hoe hoog de bak moet hangen en hoe je de bak goed bevestigt aan de lantaarnpaal.

Succes met de verdere voorbereidingen. 

Groeten Ilse      

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 08-06-2023

Lieve mensen, laten we met zn allen er een prachtig straatje van maken

Antwoord

Hoi Hanneke, wil je je aanmelden als deelnemer? Dan kan ik jouw overzetten naar initiatiefnemer en ga ik er tussen uit. Dank, Ilse

Antwoord

Wanneer hangen de bakken?

Antwoord

De bakken zijn in de bestelling. Zodra Hanneke de twee bakken binnen heeft gaat zij met de buren deze bij een tuincentrum laten vullen.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 15-05-2023