Natuurspeelveldje voor kinderen Mimosastraat

Aan de Mimosastraat langs het spoor is een hondenuitlaatterrein en een hondenontmoetingsveld met hek. Dat is een mooie ruime plek om honden uit te laten. 

Inmiddels wonen er echter ook een groot aantal kleine kinderen in de straat en daar om heen maar die kunnen nu niet spelen in de groenstrook voor hun huis. Er is verderop wel een speeltuintje maar daar kunnen ze alleen heen onder begeleiding.

De groenstrook langs de Mimosatsraat is echter groot genoeg om beiden groepen tot hun recht te laten komen. Het idee is om een klein deel, aan de kant van de Primulastraat of aan de Fresiastraat, af te scheiden van het hondenuitlaatveld en daar een soort natuurspeelterreintje van te maken met bijvoorbeeld enkele liggende boomstammen of andere natuurlijke speelelementen. 

Ik ben benieuwd wie dit ook een goed idee vindt zodat we wellicht met elkaar een klein strookje "poepvrij" kunnen krijgen en houden. 

Het hoeft absoluut niet het hele veld zijn maar wellicht alleen al een strook zou fijn zijn.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Karlyn,

Dank voor het indienen van jouw initiatief op het platform MijnWijk! Wat goed om te zien dat jouw idee zo goed ontvangen wordt door de buurt!
Wijkbeheerder Andre Verhagen neemt binnekort contact met jou op om het verder te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Natascha Daenen
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Top idee, mijn stem heb je!

Antwoord

Super initiatief! Leuk voor de Kids die in de aangrenzende straten wonen. Tevens ook veiliger voor ze!

Antwoord

Goed Idee, mijn hondjes maken graag plaatst op het veld voor een stukje speeltuin. De wijk is immers groot genoeg voor iedereen.

Antwoord

Dit is wat de wijk mist. Goed plan!

Antwoord

Goed idee! Veld is groot genoeg om een deel te gebruiken voor de kinderen

Antwoord

Super goed idee, een kind kan niet meer op straat spelen tegenwoordig dus een poepvrij speelveld is gewoon een must !

Antwoord

Goed idee ! Leuk dat de kinderen ergens een speelplek hebben, vooral ook als die simpel is. Er zijn veel leuke voorbeelden zoals bij de Klooienberg of Nooterhof. De klooi heeft ook een eigen werkgroep daaromtrent gehad.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 31-05-2023