Nieuwe uitstraling Devotentunnel tussen Dieze en Aa-landen

Twintig jaar geleden is de Devotentunnel versierd. Prachtige verhalen van kinderen en jongeren en een schildering die velen (her)kennen. Nu twintig jaar later overheersen leuzen, taggs en graffiti van geslachtsdelen het beeld. Onderhoud is er weinig en de tunnel tussen de wijken Dieze-Oost en Aa-landen-Zuid verdient een enorme opfrisser. Als eigenaar willen we Rijkswaterstaat overtuigen om samen met de gemeente Zwolle, Travers Welzijn, Youth for Christ en Graffiti for You, buurtbewoners en jongeren dit project aan te pakken. 

Met buurtbewoners en jongeren die zelf mee mogen werken aan een groots kunstwerk door de hele tunnel. Gebaseerd op ideeën die vooraf zijn geïnventariseerd op een festival/buurtrave in de tunnel. Met als resultaat een tunnel vol frisse kleuren, goede coating tegen vervuiling met graffiti en als we toch bezig zijn heldere verlichting. 


Doe je mee? Deel dit bericht en laat een reactie achter met jouw bijdrage voor dit idee.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Willem, wat een leuk idee! Jullie hebben inmiddels al contact met de wijkregisseur, Robert Jansen, hierover. Wij hopen dat veel buurtbewoners en jongeren mee willen doen aan het opknappen van de tunnel. Veel succes en plezier! Met vriendelijke groet, Vanessa Sahetapy, wijkmedewerker stadsdeel Noord

Reacties

We horen verhalen uit de buurt dat sommige inwoners de tunnel als een vervelende plek ervaren, heb je dingen die je echt kwijt wil kan dit gemeld worden via: https://www.zwolle.nl/melding-over-afval-overlast-lawaai-etc Dit kan ook helpen bij het aantonen en onderbouwen richting o.a. Rijkswaterstaat dat er wat moet gebeuren met de tunnel.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 13-02-2024