ontmoetingsveldje voor 55plussers

Mijn voorstel is, een ontmoetingsplek voor ons 55+  buurtje met 2 à 3 picknicktafels. Wij hebben het leuk met elkaar en zouden, juist in deze tijd, elkaar gemakkelijker en veiliger kunnen ontmoeten als er een open buitenplek voor ons was. 
Wij hebben een ruime parkeerplaats op het pleintje voor onze huizen, met in het midden een flinke rij struiken waar weer een aantal bomen tussen staan.
Die struiken zouden weg mogen, grasveldje ervoor in de plaats, bomen laten staan, 2 à 3 picknicktafels, prullenbak, lage omheining, met 2 à 3 ingangen, een bordje 'verboden voor honden' (én katten, maaar ja...;-).) en klaar is kees. 
We hebben al 2 leuke boomtuintjes gemaakt en houden die keurig bij en we zullen 'onze hangplek voor ouderen' ook netjes bijhouden.
Wat kan ik/kunnen wij doen om dit voor elkaar te krijgen? Heel lang wachten?
Nee toch. Het lijkt me een klein kunstje, waar we een groot sociaal resultaat mee bereiken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoera, Na lange tijd is er toch echt een doorbraak.

Mede doordat er toch een paar bomen gekapt moeten worden is er nu een plekje gevonden voor de realisatie van een ontmoetingsplek. Gelukkig kan iedereen zich hierin vinden.

Met een beetje geluk kunnen jullie in het voorjaar daar de ontmoetingen plannen!

Met de bewoners zijn er gesprekken gevoerd. De meest geschikte plek lijkt toch tussen de bomen op het middenterrein. Met de gemeente is inmiddels afgesproken dat er mogelijk eind dit jaar enige ruimte ontstaat op het middenterrein. De bomen die er nu staan krijgen te weinig lucht . Het middenterrein wordt dus anders ingericht waardoor we ook gezonde bomen krijgen. Daarmee ontstaat er mogelijk ook wat ruimte voor een ontmoetingsplek. De plannen krijgen dus een vervolg aan het eind van 2021.

We zijn een paar maandjes verder en de plannen moeten wel wat wijzigen om het draagvlak van de buurt te krijgen. Het opheffen van parkeerplekken stuit toch op bezwaren en de open groene plekken hiervoor gebruiken wordt ook nog niet omarmd. We gaan dus nogmaals op zoek naar een mogelijke plek.

Omdat sommige bewoners het lastig vinden om op de site van MijnWijk te reageren maar wel per mail hebben aangegeven dit initiatief te steunen gaan we verder onderzoeken wat er mogelijk is. De bewoners gaan nu onderzoeken of het mogelijk is een aantal parkeerplaatsen op te heffen om hier een ontmoetingsplek van te maken

 Dank u voor het plaatsen van uw initiatief op MijnWijkplan. Fijn dat u ons digitale platform hebt gevonden. Het is belangrijk dat uw initiatief ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Probeer uw buurtgenoten naar MijnWijkplan te krijgen voor het uitdelen van hartjes en te reageren op uw initiatief!

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 20-01-2022

Nog steeds druk bezig hiermee. Vandaag de brief opgesteld, die ik morgen persoonlijk gaan rondbrengen, om de bewoners toestemming te vragen voor het opheffen van drie parkeerplekken. Lijkt mij geen enkele punt, want de parkeerplaats tussen onze huizen is meer dan groot genoeg. Maar je weet maar niet wie er anders over denkt... Ik hoop over een week meer duidelijkheid te hebben.

Antwoord

Goed en gezellig plan. Laten we ervoor gaan. Beetje.

Antwoord

Een heel mooi idee. Welllicht een gezellige ontmoetingstuin van maken, iets met een gezamenlijke moestuin ofzo. Het zou alleen vervelend zijn als het een hangplek voor jongeren wordt.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 17-10-2020