Openbare groenstroken beplanten met (inheemse) planten voor meer biodiversiteit

Begin 2020 is het nieuwbouwhof Gerensmarke opgeleverd, met 2 groenstroken in het hofje. De aannemer heeft hier helaas weinig creativiteit laten zien wat betreft groen en slechts 1 boom geplaatst, verder is er gras ingezaaid. De bewoners zouden hier graag inheemse planten toevoegen. Dat ziet er mooi uit, draagt bij aan de biodiversiteit, helpt tegen hittestress en vereist weinig onderhoud. Daarnaast willen we ook graag een bankje plaatsen om het sociale contact in de wijk te vergroten.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dit initiatief is supersnel gegaan en inmiddels ook al grotendeels uitgevoerd. Het resultaat is prachtig. In het najaar wordt het andere perkje onder handen genomen. Ik wens jullie veel woongenot!

Super leuk dat jullie de weg gevonden hebben naar MijnWijk. Fijn dat jullie je woonomgeving ook groener willen maken en zorgen voor meer biodiversiteit. Wanneer er voldoende draagvlak is voor dit initiatief gaan we samen bekijken hoe we dit plan tot uitvoer kunnen brengen. Voorwaarde is wel dat bewoners deze stukken groen adopteren en daarmee tekenen voor het beheer en onderhoud (behalve van de al geplaatste boom).

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 06-07-2021

Mooi initiatief, heel fijn als ons hofje wat groener wordt!

Antwoord

Ik vind het ook een goed plan!

Antwoord

Goed plan! Ik ben helemaal voor om ons pleintje wat groener te maken!

Antwoord

Goed plan, wel graag langs de randen stevige struikachtige beplanting, zodat alle bezorgers niet steeds over de randen rijden zoals nu het geval is, niet te kwetsbaar

Antwoord

Misschien kunnen we dit probleem ook oplossen dmv paaltjes op de hoekpunten? Hoewel, een stevig meidoornstruikje kan natuurlijk ook, als we die maar niet te breed en groot laten worden.

Antwoord

Er zijn al meerdere paaltjes omver gereden, rijders van busjes zijn niet heel voorzichtig met hun voertuig. Het is jammer dat er geen gewone stoepranden omheen liggen, dat zou al veel schelen.

Antwoord

Goed plan!

Antwoord

Goed initiatief. Dit zal vast opgepakt worden zodat ook onze omgeving groener en gezonder wordt!

Antwoord

Top idee! Ik ben voor 👍🏼

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 10-05-2021