Parkschool vergroent plein

Aan het einde van het schooljaar 2019 zijn een aantal ouders en leerkrachten van de Parkschool bij elkaar gaan zitten om te zorgen dat er een groener schoolplein gaat komen.

Ondertussen hebben zij van alle ideeën en wensen een prachtig plan laten maken, waardoor de Parkschool een mooi, groen, veilig en spannend schoolplein gaat krijgen. Hier kunnen de kinderen lekker rennen, maar ook met elkaar kletsen, met zand en water experimenteren, klimmen op bomen, hutten bouwen en zich voor even verstoppen. Maar waarom nou een groener schoolplein, er staan toch al bomen en kinderen kunnen er toch al lekker rennen en voetballen en klimmen? Op een groen schoolplein maken kinderen minder ruzie, er wordt meer bewogen, wordt veel meer met elkaar gespeeld en het helpt ook om tussen de lessen en na school meer tot rust te komen. Het bevordert het leren en de creativiteit van kinderen en vergeet niet wat zij allemaal kunnen leren van een groen schoolplein: je ziet hoe mooi de seizoenen in elkaar overlopen, hoe water stroomt, hoe je planten verzorgt en misschien komen er zelfs wel dieren wonen op het schoolplein.

Een klein stukje ‘natuur’ midden in de stad, speciaal ingericht voor kinderen, dat is wat de ouders en leerkrachten van de Parkschool graag willen maken.

De planning was dat er in april/mei 2020 zou worden gestart, maar door de corona maatregelen wordt dit waarschijnlijk later.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Reacties

Initiatief is geplaatst op 16-04-2020