poepzakjesautomaten Stadshagen

Hoi allemaal,

Ik wilde voorstellen om het makkelijker te maken om hier in het mooie Stadshagen de ontlasting van onze honden op te ruimen.

Het lijkt mij een goed idee als er meer poepzakjes automaten geplaatst worden aan begin en eind van paden/uitlaatplekken. In ieder geval bij de grasveldjes op de sterzegge en het pad daartegenover, bij de bushalte Veldbeemdgras. Het valt me op dat weinig hondeneigenaren daar de ontlasting van hun hond opruimen. Terwijl er toch een opruimplicht is in Zwolle. 

Ik wandel daar met mijn pup en zij heeft daar Giardia opgelopen. Dit is een hardnekkige parasiet die heel wisselende ontlasting veroorzaakt (veel diarree) en vaak over gaat van hond op hond doordat honden veel in aanraking komen met elkaars ontlasting. Ze hoeven er maar aan te ruiken en lopen het op. Veel honden hebben er geen last van, maar zijn wel drager en geven het zo door aan andere honden. Wanneer een hond kwetsbaar is, zoals een pup of juist een wat oudere hond, krijgt deze er wel last van en kan het schade aanbrengen aan de darmen. Het schijnt lastig te zijn om niet weer besmet te raken. (wij zijn net begonnen met medicatie, maar op internet veel verhalen over hoe hardnekkig de parasiet is) Daarnaast is het ook nog eens besmettelijk voor mensen.

De dierenarts vertelde dat het momenteel erg heerst in Stadshagen en dat is een van de redenen dat het mij een goed idee lijkt als hondeneigenaren worden gemotiveerd de ontlasting van hun hond op te ruimen. In een dorp waar ik vroeger woonde, heeft het plaatsen van poepzakjesautomaten enorm geholpen. Bovenin het apparaat trek je schone poepzakjes uit de automaat, en onderin gooi je ze weg. Ik hoop dat het hier hetzelfde resultaat heeft. Het is niet alleen gezonder voor onze honden, het ziet er natuurlijk ook een stuk netter uit wanneer er geen hondenpoep blijft liggen.

Ik ben benieuwd wat anderen hiervan vinden. 

Groetjes Mandy

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Mandy, Bedankt voor je bericht. Dit platform is voor buurtinitiatieven. Wanneer je alleen om een hondenhalte vraagt kun je dit het beste doen via Zwolle.nl/melding. Als je zelf met de buurt aan de slag wil om hondenbezitters erop te attenderen om de hondenpoep op te ruimen, denk ik natuurlijk graag met je mee. We hebben bijvoorbeeld special banners die wij kunnen ophangen. Ik hoor graag wat jouw bedoeling is. Met vriendelijke groet, Marjolein Geurtsen

Reacties

Initiatief is geplaatst op 01-10-2020