Te hard rijden in Westenholte-Stins

Vind jij ook dat er te hard gereden word in Westenholte-Stins* ? Steun dan dit initiatief.

Er wordt te hard gereden op de WeidesteenLaan, Tesjeslaan en Middelstekamplaan. Hier zou de inrichting van de weg op aangepast moeten worden. Laten we samen proberen het veilig te houden! Dit initatief is bedoeld om de Gemeente Zwolle te bewegen iets te doen aan deze weg.

Laten we zoveel mogelijk steun verzamelen, deel deze oproep via WhatsApp en Facebook (andere kanalen natuurlijk mogelijk) en laten we de weg veiliger maken! 

Oplossingen voor de te brede weg kunnen natuurlijk aangedragen worden.

* Weidesteenlaan, Tesjeslaan, Middelstekamplaan

Deze tekst kan je gebruiken om dit initiatief te delen:

"Vind jij ook dat er te hard gereden wordt in Westenholte-Stins*? Steun dan dit initiatief. Samen kijken we naar een oplossing. Voor onze veiligheid!"

 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Erwin, Fijn dat je de brief hebt gehad, goed om ook via dit platform contact te zoeken met buurtgenoten. De brief is breed verspreid. We inventariseren alle reacties en zullen dan de mailers terugkoppelen. Ik zal vervolgens ook nog een samenvatting hier geven. Daarna archiveren we dit onderwerp en hopen we dat de maatregelen voldoende effect zullen hebben. Groetjes Marjolein

Beste bewoners, Wij zijn als gemeente aan het kijken naar de inrichting van de Weidesteenlaan en ik had gehoopt al meer concrete informatie te kunnen delen. Dit lukt mij helaas niet i.v.m. alle vakanties. Ik kom er eind van de zomer op terug. Met vriendelijke groet, Marjolein Geurtsen

Hallo Erwin en Vincent, willen jullie mij jullie contactgegevens mailen? m.geurtsen@zwolle.nl Dankjewel! Met vriendelijke groet, Marjolein Geurtsen

Hallo Erwin, Bedankt voor je melding, fijn dat je meedenkt! Deze site is een platform voor bewonersinitiatieven waar bewoners zelf in actie komen en waarbij de gemeente kan ondersteunen. Je kunt bij het onderwerp verkeer denken aan het organiseren van een ludieke actie waarbij buurtbewoners elkaar attenderen en aanspreken op rijgedrag. Dit kan door bijvoorbeeld borden te beschilderen, een verkeersactie te houden met buurtkinderen, spandoeken op te hangen of door met spuitkrijt 30 km op de weg aan te brengen. De vraag om verkeersmaatregelen wordt behandeld door ons verkeersadviesteam. Wanneer je een ludieke actie wil organiseren help ik je graag verder en gaan we kijken naar de mogelijkheden. Wanneer je enkel vraagt om verkeersmaatregelen dan zet ik de melding door naar het verkeersadviesteam en verwijder ik deze melding. Laat je mij nog even weten wat jouw/jullie bedoeling is? Met vriendelijke groet, Marjolein Geurtsen

Reacties

Hoi Marjolein, bedankt voor je reactie. Goed te horen dat breed contact wordt gezocht! Bedankt voor de mogelijkheid tot terugkoppeling. Ik zal dit ook nog even per mail doen. Bedankt voor je reactie nogmaals! Groet, Erwin

Antwoord

Heeft iedereen de brief van de gemeente over de voorgestelde aanpassingen vandaag ontvangen? Wat vinden jullie ervan? Ik zou (in ieder geval) de aanpassing graag doorgetrokken zie richting Middelstekamplaan en drempelplaatsing kruising Arnicaweg/Akkerhoornweg. Misschien is er met bloembakken nog iets meer te bereiken op lange rechte stukken. Ik denk dat door de drempels de snelheid zeker omlaag zal gaan maar vraag me af hoeveel snelheid er te maken is op lange stukken en hoe hard de drempels te 'nemen' zijn.

Antwoord

Verder positief dat er iets gebeurd!

Antwoord

Hallo Marjolein, dat ga ik doen! Er ligt ook al een terugbelnotitie. Groet, Erwin

Antwoord

Beste Marjolein, Fijn dat je reageert! Dit is een bewonersinitiatief waarbij ik zelf (bewoner) in actie kom en ondersteuning van de gemeente lijkt mij noodzakelijk ;-). Het gaat mij om het verbeteren van de verkeerssituatie. Daar kunnen we ludieke acties voor verzinnen wat best een goed idee zou zijn maar ik denk dat een langetermijnoplossing het beste werkt. De inrichting van de weg lijkt nu niet te passen bij de aangegeven snelheid. Daar kan je met een ludieke actie iets aan doen maar het beste is een langetermijnoplossing. Ik denk dat het geen goede zet is deze actie te verwijderen.

Antwoord

@mevrouw Geurtsen, Ik kom persoonlijk graag in contact met het verkeersadviesteam om mee te denken over een passende oplossing voor het probleem Weidesteenlaan, Tesjeslaan en Middelstekamppad.

Antwoord

Iedereen heel erg bedankt voor het ondersteunen, deelnemer worden en reageren. Goed om te zien dat dit leeft! Deel ook allemaal deze oproep met Westenholtenaren via Facebook, WhatsApp of wat voor media dan ook. Je kunt daarvoor onderstaande tekst gebruiken: Vind jij ook dat er te hard gereden word in Westenholte-Stins? Steun dan dit initiatief. Samen kijken we naar een oplossing. https://mijnwijk.zwolle.nl/project/snelheidsbeperkende-maatregelen-westenholte

Antwoord

Je moet in Westenholte helemaal rond rijden omdat tussenwegen nog dicht zijn en er maar 2 ingangen van de wijk zijn. Door daar aan te passen heb je veel minder verkeer. Dit heeft wel de voorkeur tov drempels, die slecht voor de auto zijn en ook de hulpdiensten vertragen. Misschien de gevaarlijke fietspaden haaientanden geven of een zebrapad zodat voorrang duidelijker is. Parkeren verbieden op bepaalde plekken (nu paar gevaarlijke bochten) o.a. dichtbij scholen. Bij school een eenrichtingsweg Etc

Antwoord

Bedankt voor je ideeƫn Willem-Jan! Fijn dat je meedenkt. Deel je dit initiatief ook via Facebook? (of elders, met wijkgenoten)

Antwoord

Het is goed als er gekeken wordt naar een veilige woonomgeving. Niet alleen op de doorgaande wegen, maar ook in de aanliggende woonerven. Het is dan soms ook moeilijk te begrijpen dat de eigen bewoners, soms zelf met kinderen, te hard rijden. Meer borden plaatsen heeft volgens mij geen zin, op het moment dat je een woonerf afrijd staat er een bord van 30km zone (zelfs bij het verlaten van het erf via een fietspad) Veel heeft te maken met het gedrag van de bestuurder. Zelf ben ik geen voorstander van straffen (handhaven) maar wel van belonen. Controleer en beloon, dit kan op vele manieren. Maar ook spreek elkaar aan, onze wijk is geen racebaan. Wat betreft de snelheid op de doorgaande weg, volgens mij los je dit niet op met borden en wegaanpassingen. Maar wel door mensen te attenderen op hun onveilige manier van rijden.

Antwoord

Goed idee Peter, mensen aanspreken. Wat precies de oplossing zou moeten zijn weet ik niet. Het gaat me erom dat er nu te hard gereden wordt en dat er ruimte is daar wat aan te doen. Meer borden plaatsen helpt denk ik maar beperkt, de grootste winst haal je denk ik bij de inrichting van de weg. En je hebt gelijk, de Ɣllergrootste winst haal je bij ons als wijkbewoners. Laat dit initiatief daar dan ook maar een oproep voor zijn. Goed idee, belonen i.p.v. straffen. Toch moeten we misschien wat in banen geleid worden, dat zou dan meer 'richting geven' heetten.

Antwoord

Goed initiatief om dit bij de bewoners op te halen. Heb hier al eens een brief over gestuurd naar de gemeente maar nooit reactie gehad. Doorgaande weg is niet ingericht als 30kmzone maar nog altijd ingericht als 50km/u. alleen een zone bord 30km/u is niet afdoende om snelheid ook af te dwingen. Politie geeft dan vaak ook aan dat ze niet handhaven.

Antwoord

Jammer dat je niets gehoord hebt, Alex. Ik bel binnenkort met iemand uit de gemeentelijke politiek hierover. Deze website is van de gemeente dus dit signaal pikken ze zeker op! De politie handhaaft toch wel? Ook actief. Grootste gebrek is de inrichting, inderdaad.

Antwoord

Goedemorgen, ook enkele bewoners uit de Tesjeslaan/Malvaweg hebben al eens aangegeven bij de gemeente dat we "iets" willen bij de overgang bij de bushalte. bijv. iets wat opvalt als een stuk roodgekleurd asfalt en evt. een bord "LET OP overstekende kinderen/fietsers". Hebben hier een kort en beknopt antwoord op teruggekregen van de gemeente. misschien via deze weg een goed poging 2 ! Goed initiatief !

Antwoord

Borden doen ook al veel, dat vind ik dus ook een goed idee

Antwoord

Klopt Bryan, maar alleen borden is niet genoeg ! ( keer zo'n geel poppetje op een skatebord de straat op drukken en kijken wie er op tijd kan remmen dat lijkt mij nog wel wat ;-) )

Antwoord

laten we de krachten bundelen, Dennis!

Antwoord

Is het geen optie om eerst extra borden neer te zetten, alles je de begin WH niet ziet dan weet je het niet....

Antwoord

En versmallingen zorgen voor opstoppingen

Antwoord

Bedankt voor je idee, Dirk! Ik denk echter dat er meer maatregelen nodig zijn. Wat deze zijn daarover zouden ons moeten laten adviseren denk ik.

Antwoord

Wie niet waagt, wie niet wint.

Antwoord

Inderdaad!

Antwoord

Ik ben zeker voorstander van snelheidsbeperkende maatregelen, maar ik zou het niet beperken tot slechts drempels en versmallingen, er zijn meer mogelijkheden voorhanden om de snelheid te beperken.

Antwoord

Dat is waar! Het gaat mij in dit initiatief om het verzamelen van mensen die iets aan de snelheid willen doen. Welke oplossingen er zouden moeten komen zou ,verder bekeken moeten worden.

Antwoord

Count me in Erwin !

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 22-06-2020