Snelheidsbeperking en/of controle rembrandtlaan

Op het laatste stuk van de Rembrandtlaan hebben veel motoren en (getunede) auto's de neiging om zo hard mogelijk op te trekken, de brede en buiten spitsuren rustige straat nodigt uit om hard te rijden. Dit gaat gepaard met soms wel snelheden richting de 80km/h (50+ te hard)

Even oversteken is er niet bij in deze straat omdat de bestuurders er met deze snelheden niet op berekend zijn. 

Naast een onveilige situatie geeft dit  (samen met de ribbel in het midden van de straat) erg veel geluidsoverlast voor de directe bewoners van de straat maar ook de niet direct aansluitende straten eromheen. Snelheidscontrole (paal), of een drempel / vernauwing zou perfecte oplossing zijn

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Meneer Van Halen, Bedankt voor het indienen van uw initiatief op MijnWijk. Fijn dat u onze website voor bewonersinitiatieven hebt gevonden. MijnWijk is gericht op ideeen die bewoners zelf oppakken en realiseren, met ondersteuning van gemeente. Dat kan een snelheidsactie zijn (zie mijnwijk.nl Punterdiep in Aa-landen). Het verzoek voor snelheidcontrole of extra verkeersborden kunt u kwijt op www.zwolle.nl/melding of bellen naar 14038. De zorg vanuit bewoners over het rijgedrag van automobilisten op de Rembrandtlaan is bij ons bekend. Verkeerskundigen en politie zijn in gesprek hierover en staan in contact met de bewoners/melders. Wilt u hierover contact dan graag melden via bovengenoemde website of telefoonnummer. Vriendelijke Groeten, Ilse Bloemhof (wijkbeheerder stadsdeel oost)

Reacties

De Rembrandtlaan wordt veelvuldig gebruikt als racebaan tussen Holtenbroek en het centrum. De snelheden halen geregeld de 70km+ en het is inderdaad niet veilig om over te kunnen steken, zeker niet voor kinderen. Daarnaast produceert de ribbel in het midden van de weg veel geluidsoverlast wat nog erger is wanneer er juist hard word gereden. Ik ben een voorstander van permanente controle of enkele vernauwende maatregelen. Daarnaast mogen er wat mij betreft meer borden komen om aan te geven dat het een 30km straat is.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 01-07-2020