Speelelementen/park tussen de parallelwegen en de Milligerlaan

Het zijn enorme lappen grond met niks dan gras en wat bomen, en dat terwijl het vol op de route ligt naar scholen en sportactiviteiten etcetera. Hier moet toch iets leuks mee te doen zijn. Kan simpel in de vorm van plaatsing speeltoestellen en wat bankjes, maar het kan ook grootser aangepakt in de vorm van bijvoorbeeld een soort stormbaan? Wat leuke beplanting? Ruimte zat! Uiteraard moet er dan wel een hek komen aan de kant van de Milligerweg, niet de bedoeling dat men daar zo de drukke weg op kan schieten!

Het is een belangrijke weg de wijk in, dus het geeft de wijk ook meer aangezicht als hier iets meer te zien is dan enkel wegdek en gras! En natuurlijk is het een mooie bonus voor de bewoners (ik incluis) dat er vanuit de woningen uitzicht komt op iets leuks in plaats van enkel voorbij razende auto's!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo K. van Dam,

Ik heb onze groenadviseur geraadpleegd en zij geeft aan dat er bewust gekozen is voor een dubbele bomenrij met extensief gras. De bomen worden op lange termijn nog veel groter en geven dan een ander beeld. 
Bovendien is het extensieve gras goed voor de biodiversiteit en zal dat ook steeds meer vol komen te staan met bloemen naarmate de grond schaler wordt.

Wel geeft onze collega aan dat zij zich kan voorstellen dat er in de wijk zelf misschien nog behoefte is aan meer groen op bijvoorbeeld pleintjes etc. Mocht hier belangstelling voor zijn dan hoor ik dat graag! 

Helaas kan ik dus niet verder met dit initiatief. Ik zal dit initiatief dan ook over 2 weken archiveren zodat iedereen de kans heeft gehad om de antwoorden te lezen.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

 

Hallo K. van Dam,

Bedankt voor het indienen van je initiatief! Spelen of iets dergelijks is op deze locaties niet mogelijk omdat het langs een hoofdroute ligt met veel autoverkeer.

Groen ga ik even bij onze groenadviseur vragen. Het is namelijk een hoofdwijkgroenstructuur, waar de regels wat strenger is en adoptie in principe niet mogelijk. 

Je hoort nog even van mij. Kan wel even duren, omdat onze adviseurs tot het einde van het jaar druk zijn omdat het plantseizoen net begint.

Fijn weekend alvast!
 

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Reacties

Erg jammer. Het gaat echt nog wel 20-30 jaar duren voordat deze bomen een leuk formaat hebben en in de tussentijd is het voor bewoners een lelijk uitzicht en voor mensen die de wijk inrijden een slecht visitekaartje... Er kan echt zoveel meer met deze ruimte! Zeker ook in het verlengde van de nu mooi aangelegde omgeving Milligerplas. Daar zijn nu prachtige duinen en paadjes en volop natuur. Dat gaat vanaf de rotonde ineens over in vier rijbanen, asfalt en verder niks... Wat mij betreft daarmee echt één van de minst aantrekkelijke stukken van de gehele wijk.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 09-11-2022