Speelgelegenheid voor kinderen

Wij wonen in een nieuwe wijk waar ook veel kinderen wonen. Alle woningen zijn bijna opgeleverd maar wat we missen is een speeltuin oid voor kinderen. Ze spelen nu allemaal op straat of parkeerplaatsen omdat er niks voor ze is. Het verkeer rijdt hier ondanks dat het een woonwijk is vrij hard en door de hoge gebouwen zie je niet altijd de kinderen die overal uit rennen. Het gaat een keer mis.  We zouden graag een veilige plek voor de kinderen hier hebben zodat ze daar verantwoord kunnen spelen in plaats van tussen de auto's. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi Maaike, wat leuk dat je MijnWijk hebt gevonden en je idee hebt geplaatst. Nu kan je jouw idee delen met de omgeving en wellicht samen komen tot een plan. Je bent al goed bezig! Dan gaan we in gesprek om de wensen en ideeën te bespreken en dan verkennen wat de mogelijkheden zijn. Succes!

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 21-10-2020

Ik ben het helemaal met Marieke eens. Erg jammer. En er komen steeds meer kinderen bij. Ik ondersteun zeer graag dit initiatief

Antwoord

Ik woon ook in de Graedstraat heb geen kleine kinderen meer maar steun dit initiatief van harte. Ik merk ook dat de laatste tijd dat er erg hard gereden wordt in de staat. En de kinderen bijna "gedwongen" worden om op het parkeer terrein te spelen. Dit is niet echt een ideale situatie. Het is een kinderrijke buurt en na 3 jaar is het wel eens tijd dat er een veilige speelplek nodig voor de kinderen!

Antwoord

Ook ik woon in deze buurt en ben absoluut voor een speelplek voor de kinderen, niet alleen voor de veiligheid maar ook zodat de auto's op de parkeerplekken waar ze nu spelen niet beschadigd raken. Kinderen hebben een spelplek nodig!

Antwoord

Ik woon ook aan de Graedstraat en als mijn oudste straks ook buiten wil spelen , zonder gevaar van de racende auto's in de straat, zou ik heel graag een speeltuin zien. In de wijk zijn er verschillende plekken waar ruimte zat is! Een veilige plek om te spelen ! Ik hoop dat het op korte termijn kan worden gerealiseerd omdat alle huizen nu opgeleverd zijn en de eindfase in zicht is!

Antwoord

Het wordt inderdaad tijd om ergens in de hele wijk een plekje te creëren voor kinderen. Ik woon aan Groot Wezenland en kijk uit op de Graedstraat. Afgelopen zomer heb ik vele keren gezien dat het nog maar net goed ging met de kinderen die van de parkeerplaatsen de weg op rennen en toen was het laatste gedeelte van de woningen nog niet eens opgeleverd. Recent is nu ook het achterste gedeelte aan de Luttenbergstraat opgeleverd met heel veel extra verkeer door de Graedstraat. Automobilisten en bestelbussen houden geen rekening met kinderen en dat kan steeds vaker gevaarlijke situaties opleveren. Een speelplek voor een hele wijk zou toch mogelijk moeten zijn!

Antwoord

Wij wonen aan het groot wezenland, We hebben zelf geen kleine kinderen meer maar wij steunen dit van harte omdat wij dagelijks zien hoe gevaarlijk het hier is voor deze kinderrijke buurt waar geen speelplek voor is .

Antwoord

wij wonen ook op de Groot Wezenland,wij ondersteunen dit project. Wij houden ons hart wel eens vast als wij die kinderen zien spelen op straat. Vooral voor de auto's die voorbij RACEN. Dit kan niet.

Antwoord

Ik woon aan het Groot Wezenland ik heb weliswaar geen kleine kinderen meer maar ik steun dit initiatief van harte.

Antwoord

Ik woon ook met mijn twee jonge kinderen in deze straat. Graag zou ik ook iets voor de kinderen in de straat/wijk iets te spelen willen hebben. Ze hebben nu niets, dan alleen het parkeerterrein achter, maar dat wordt door omwonenden niet als prettig ervaren, als kinderen daar gaan spelen. De kinderen missen zo ook enige uitdaging in hun eigen buurtje. Graag zou ik daarom ook zien dat er ook vanwege de veiligheid van onze kinderen (want de straat is net een racebaan soms) en ook omdat kinderen dat nodig hebben, een leuke speelplek /tuin voor hun gecreëerd wordt in deze buurt.

Antwoord

Ook ik woon in de Graedstraat waar te hard gereden wordt door automobilisten. Mede daardoor, maar ook omdat een kinderrijke jonge wijk een speelplek verdient, steun ik je initiatief van harte Maaike. Na 3 jaar wordt het wel eens tijd voor zo'n voorziening. Ik hoop niet dat de gemeente wacht op een kind dat onder een auto komt. Dus kom op gemeente Zwolle: geef onze wijk asap een speelplek voor kinderen i.p.v een opmerking in een mail, dat de kinderen 'maar op een parkeerterrein moeten spelen'. Jullie kunnen beter dan dat!

Antwoord

Wij wonen ook in deze wijk en het is jammer om te zien dat er in zo’n kinderrijke buurt nog zo weinig ondernomen is om een veilige speelplek te creëren voor al deze kindjes! Wat zou het mooi zijn als hier een initiatief voor gestart zou worden!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 16-10-2020