Speeltoestellen

Speeltoestellen in de straat Marmermolen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Katlin,

Ik ben even benieuwd of jullie nog verder willen met dit idee?

Groetjes Marjolein

Hallo Katlin,
We hebben ondertussen al meer e-mailcontact gehad. Hieronder plaats ik nog even de laatste reactie van mij zodat andere bewoners dit ook kunnen lezen en eventueel reageren.

'De spelaanleidingen zijn gekozen naar aanleiding van de reacties van bewoners, in jullie straat dus de zwerfkeien en worden begin volgend jaar geplaatst. 

Helaas is het niet mogelijk om in een wadi speeltoestellen te plaatsen omdat de voornaamste functie van deze strook waterberging is, daarnaast hebben jullie aan het eind van de straat een mooie speeltuin liggen. Wel zouden jullie als buurt nog kunnen kijken of jullie  (uiteraard in overleg met de gemeente) meer spelaanleidingen kunnen plaatsen, denk aan een wilgentenenhut, boomstammen etc. Dit wordt dan wel een buurtinitiatief waarbij jullie zelf zorgen voor de realisatie en het onderhoud, we gaan hiervoor dan met jullie een adoptiecontract aan.

Ik zou even afwachten hoe er met de zwerfkeien wordt gespeeld als zij er éénmaal liggen. We hebben hier veel positieve ervaringen mee in Zwolle.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen
 

Beste Katlin,

Komend half jaar wordt er nog een spelaanleiding geplaatst in de Wadi in uw straat. 
Misschien goed om dit eerst af te wachten. 

Verder benadruk ik graag dat dit een platform is voor bewonersinitiatieven. Dit houdt in dat de initiatiefnemers in overleg met de gemeente zelf zorgen voor de realisatie van het initiatief waarbij ik uiteraard ondersteun.

Graag hoor ik even wat de bedoeling is van deze melding.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

 

Reacties

Helaas wordt er niet omgekeken naar de zwerfkeien. Ik heb er misschien 1 keer kinderen op zien spelen. Het valt mij erg tegen van gemeente Zwolle dat het enige wat jullie kunnen bieden een 'adoptiecontract' is. Als jullie niks willen plaatsen en alle verantwoordelijkheid naar de bewoners schuiven, hoeven jullie er, naar mijn mening, verder dan ook niks mee te maken te hebben. Dus een adoptiecontract is complete onzin. Wij als bewoners geven genoeg om onze kinderen om de verantwoordelijkheid te dragen voor hetgeen waar zij mee spelen, zodat alles veilig is. Vandaar ook dat de zwerfkeien niet worden gebruikt (lees; uitglij gevaar). Bedankt voor de reactie, maar helaas hebben wij er niks aan.

Antwoord

Heel leuk idee!

Antwoord

Fantastisch idee! In een autoluwe straat mag er eigenlijk geen speeltuin ontbreken.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-11-2022