Speeltuin

Hallo allemaal !! 
 

ik heb  2 kindjes, eentje van 5 en eentje van 2 nu vind ik ( en meer buurt bewoners ) dat er heel weinig speeltuintjes in onze wijk zitten en dat voor een kindvriendelijke buurt zoals de Indischebuurt vind ik dit niet kunnen er staat een klimmerrek waar geen kinderen van 1/3 jaar op kunnen spelen, verder hebben we heel veel pleintjes waar niks mee word gedaan en dat vinden wij zonder we willen wat meer dingentjes voor de kleinere kindjes in de buurt. 
 

mvg 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Francisca, leuk dat je MijnWijk gevonden hebt om jouw idee met de buurt te delen. Ik zie dat Patricia al gereageerd heeft op jouw idee, door aan te geven dat de Sumatrastraat (tussen Riouwstraat en Bankastraat) nadenkt over veranderingen om het spelen op het PEC stekkie leuker te maken. Zij gaan ook beginnen met een Kinderstraat (www.zwolle.nl/kinderstraat). MijnWijk is bedoeld voor ideeën die buurtbewoners samen oppakken. Jouw idee is eigenlijk een verzoek aan de gemeente. Mogelijk heb je ideeën die jullie als buurt kunnen oppakken waardoor dit speeltuintje leuker wordt? Ik praat daarover graag een keer met jou verder. Mocht je daarvoor open staan, laat het mij dan via de reacties weten. groeten Ilse Bloemhof

Reacties

de Sumatrastraat al bezig om de pleintjes aan te laten pakken de plattegronden hebben we al. Die worden een deze dagen ingediend maar inderdaad proberen we ook de grote speeltuin mee te nemen, fijn om te lezen dat iedereen achter deze plannen staat. Elke straat heeft daar recht op en kan via travers in de club geregeld Worden die werken samen met de gemeente.

Antwoord

Super goed initiatief hier aan de borneostraat naast het plein wonend veel afval gedupt of drugsdealing. Maak er gewoon wat leuks van. Wij hebben ook al geklaagd aan deze kanten.

Antwoord

In elke buurt zouden er mooie veilige en schone speeltuinen moeten zijn. De kinderboerderij bij jullie is ook al weg en idd dat klimrek in de riouw is eerder een hangplek voor jongeren dan een leuke speeltuin!

Antwoord

Helemaal mee eens. Ik woon zelf in de Riouwstraat en ik kijk uit op de enige soort speelzandbak met klimrek die er is bij ons in de wijk. Deze speelzandbak is vresselijk vies het is meer een kattenbak met heel veel afval en troep erin. Als de gemeente dit nou is op de schop neemt en er een mooie speeltuin van maakt. Met zachte tegels een glijbaantje wipwap etc zou dit Geweldig zijn! Ook bevorderd dit het sociaal contact in de wijk en brengt dit de mensen en kinderen dichter bij elkaar. Wij hebben echt heel veel jonge kinderen in de buurt wonen die totaal geen speel gelegenheid hebben hier behalve de stoep en wat lege pleintjes.. super zonde!! Kom op gemeente zwolle! Zou echt top zijn.

Antwoord

Echt belachelijk dat er zo weinig speelgelegenheid is voor de kinderen en steun absoluut dit initiatief van Francisca de jong!!!!!!!!!!!! Als bewoner van de wijk.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-04-2021