Speeltuinen Gerenlanden

Achter de Ulgerkamp is in de groenstrook een speeltuin die wel een opknap- en vergroeningsbeurt kan gebruiken. Zo is er een zandbak die vooral door de katten erg leuk gevonden wordt. Het zou mooi zijn als er in plaats daarvan een wilgenhut of een andere leuke natuurlijke speeloptie kan komen. 
Iets verderop, tussen de Wayerkamp en Ulgerkamp is nog een speeltuintje. Ook daar is vooral veel zand voor de katten en staan er verouderde speeltoestellen. Het lijkt ons mooi als er in plaats van dit speeltuintje een natuurlijke speelplek komt, waardoor er ook meteen ruimte is voor vergroening. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Martine,

Super leuk dat je dit initiatief oppakt. We hebben elkaar al ter plekke gesproken en grof weg gekeken wat de mogelijkheden zijn. Ik hoop dat je nog meer buurtbewoners kunt aanhaken om dit initiatief verder te brengen en uit te voeren. Ook ik ga voor jullie aan de slag om intern wat vragen en opdrachten uit te zetten. Ik heb wat foto's gemaakt van de speeltuin en zet deze straks ook op MijnWijk. 

Met vriendelijk groet, Monique Wiegers

Reacties

Goed initiatief. Vooral het speeltuintje op de hoek van de Wayerkamp kan wel een opknapbeurt gebruiken. Het motortje of hobbelpaard is wel een favoriet :) Succes!

Antwoord

Goed idee Martine! De huidige speelplekken worden nog nauwelijks gebruikt. Tijd voor vergroening en verfrissing.

Antwoord

Geweldig initiatief!!! Wie weet wordt er dan ook nog eens gespeeld, wel zo fijn voor de sociale opvoeding van onze smurfjes!!!! En als ze/we dan meteen het stuk naar boven bij de ulgerkampspeeltuin aanpakken, zodat de kids niet per ongeluk op de ring terecht kunnen komen, durf ik ze er ook alleen heen te laten gaan ­čśŐ

Antwoord

Ja goede aanvulling over de ring. We hebben het al wel meegenomen in het overleg met de wijkregisseur, dus als het goed is is het genoteerd.

Antwoord

Goed initiatief Martine, fijn dat je dit oppakt!

Antwoord

Helemaal mee eens. Goed initiatief!

Antwoord

Ik sta volledig achter het idee voor een opknapbeurt. Vind een natuurspeelplaats ook een super leuk idee. Het hobbel paard is alleen wel grote favoriet bij mijn kinderen en zou het wel fijn vinden als die ergens in de wijk kan blijven staan

Antwoord

Die is inderdaad erg leuk voor de kleintjes. Misschien dat die dan verhuisd kan worden naar de grotere speelplek? Ik neem het in ieder geval mee.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 16-05-2023