Speeltuintje Herfterplein rookvrij

Onze leuke speeltuintje wordt de laatste veel gebruikt door (hang)jongeren die er roken en blowen. Deze resten gooien ze niet netjes in de afvalbak maar blijven rondom het zand en de bankjes slingeren. Aangezien er meerdere kleine kinderen in deze speeltuin spelen en die kleinsten van alles in de mond stoppen, wil ik graag het speeltuintje rookvrij maken!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Sophie, ik heb telefonisch contact gehad met jouw partner. We hebben afgesproken dat jullie de mogelijkheid hebben om op een wit (verkeers)bord zelf een informatief te maken (gemeente levert bord, verf en ijzeren paal/plaatsing). 

De gemeente heeft het beleid dat zij geen rookverbod of een bord met rookvrije generatie bij speelplekken plaatst. Het is immers onderdeel van de openbare ruimte, waar roken is toegestaan.  

Ik laat jouw idee nog even staan zodat anderen dit bericht ook kunnen lezen. Binnenkort archiveer ik het idee.

groeten Ilse 

Hoi Sophie, ik heb inmiddels contact gehad met mijn collega. Het plaatsen van een rookverbod of de borden die bij scholen gebruikt worden "rookvrije generatie" plaatsen wij niet bij speeltuinen (=openbare ruimte). Het is wel mogelijk om zelf een attentiebord te maken. Ik geef je telefonisch graag een toelichting. Zullen we via mail telefoonnummers uitwisselen? 

Groeten Ilse 

Dag Sophie, dank voor het delen van jouw idee om van de speeltuin in jullie buurt een rookvrije zone te maken. Mijn collega van Team Spelen is momenteel met vakantie en komt 19 juni terug. Ik leg jullie idee dan aan hem voor. Groeten ilse  

Reacties

Initiatief is geplaatst op 05-06-2023