Speeltuintje op de schop

Het kleine speeltuintje tussen de huizen is niet meer van deze tijd. Trekt ook nauwelijks kinderen in deze vorm.

Graag ga ik met ervaren speeltuinbouwers iets nieuws bedenken. Veel buren willen meedenken, we missen nog wat vereniging.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste  buurtbewoners,

Op woensdag 31 mei om 18.30 uur komen mijn collega en groenadviseur Andrea Freund naar de Sneevlietstraat om samen naar jullie plan te kijken. Zij kan jullie advieseren over beplanting in de groenstroken en zonodig een beplantingsplan maken. 

Graag tot woendag 31 mei!

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste buurtbewoners, jullie hebben afgelopen maandag bij elkaar gezeten en gebrainstormd over de ideeen die er zijn om het gebied rondom het speeltuintje te verfraaien en leuker te maken. Ik heb jullie voorstel voor een nieuwe inrichting als bestand en foto toegevoegd. Binnenkort hebben we een afspraak om hier samen over door te praten. Alvast wel de complimenten voor het ontwerp. 

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste Marco en buurtbewoners,  vorige week hebben Marco en ik contact gehad over jullie initiatief om het gebied waar de speeltuin zit mooier, groener, leuker en gezelliger te maken. Ik heb Marco een aantal inspirerende voorbeelden gestuurd van vergelijkbare initiatieven in de stad die een mooie plek hebben gecreeerd in hun buurt. Ik hoop dat jullie nog steeds de energie hebben om samen met mij de mogelijkheden te verkennen.

 

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

Goedemiddag,

Wat fijn dat jullie de weg naar MijnWijk hebben gevonden en dat jullie mee willen helpen om de woonomgeving te verbeteren.

 

De locatie van dit speeltuintje is wel een lastige. Het is klein en wordt doorkruist door een looppad met daarop uitkomende achterpaden.

Wat er nu staat is eigenlijk wel het maximale wat kan en is nog in goede staat.

Een wijziging/ vervanging van speeltoestellen is vanuit de gemeente nog niet aan de orde. De speeltoestellen zijn nog in goede staat en niet aan vervanging toe.

Misschien hebben jullie ideeën als bewoners waardoor dit speeltuintje met geringe financiële inspanning wel een goede functie kan krijgen?

Reacties

Goedemiddag, Wat is het beleid qua vervangen van het zand in de speeltuin? Dit is behoorlijk vervuild, deels door kattenpoep en deels doordat het regenwater (en vuil water van schoonspuiten tuinen) vanuit de steeg in de zandbak stroomt. Mogelijk dat in een deel van de speeltuin het zand vervangen kan worden door speeltegels? Of dat er een verhoogde rand omheen geplaatst kan worden, zodat water er niet in kan stromen en eventueel (onder beheer van buurtbewoners) kan er een net over de zandbak geplaatst worden tegen katten etc. Vr. groet

Antwoord

Het lijkt ons inderdaad een goed idee om dit speeltuintje op te knappen. Het ligt er al jaren troosteloos bij. Ondanks het feit dat in onze straat minstens 10-12 jonge kinderen wonen, wordt nauwelijks in het speeltuintje gespeeld. Het speeltuintje schiet nu zijn doel voorbij.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-01-2022