Speeltuintje op de schop

Het kleine speeltuintje tussen de huizen is niet meer van deze tijd. Trekt ook nauwelijks kinderen in deze vorm.

Graag ga ik met ervaren speeltuinbouwers iets nieuws bedenken. Veel buren willen meedenken, we missen nog wat vereniging.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal,

afgelopen weken is er door de aannemer hard gewerkt om alles plantklaar te maken. Het was een hele klus. Vandaag hebben we de planten, de beplantingsplannen en de adoptieovereenkomst bij Jasper afgeleverd. Zaterag gaan jullie inplanten, hekje plaatsen voor moestuin, hinkelpad maken en knikkerpotje plaatsen. Wij (het wijkteam) komen zaterdag een kijkje bij jullie nemen. 

Tot zaterdag en veel succes!

Beste allemaal,

Bij de bestanden heb ik het beplatingsplan en sfeerbeelden geplaatst. 

De vaste planten zijn nog niet verdeeld over de vakken, e willen eerst weten of de soortensamenstelling voor jullie  zo akkoord is.

 

Voor de heesters zijn we van twee soorten voor de randen uitgegaan die bloeien maar ook nog wel wat structuur geven aan het geheel. Van de solitaire struiken hebbben we aan de zuidzijde van het zandvlak van twee seringen gekozen. Die worden wel 4-5m hoog en kunnen nog enigszins wat schaduw geven op de speelplek. Wat jullie dan wel moeten doen is dit goed afstemmen met de bewoners van nr 15 ernaast. En ze moeten die struiken omhoog geleiden met snoeien, dus dat ze beneden smal blijven en niet te veel over het zandvlak groeien maar juist omhoog, en evt ook niet over de aangrenzende tuin.

We zijn benieuwd wat jullie van het ontwerp en de sfeerbeelden vinden. 

 

Beste allemaal,

We hebben vorige week elkaar gesproken in de speeltuin en mijn collega Andrea Freund gaat naar aanleiding van de input een ontwerp maken. Zodra dit ontwerp klaar is zal ik het met jullie delen en ook op deze site zetten. Het zou mooi zijn wanneer alle deelnemers en belangstellende zich aanmelden op deze site. Kunnen ze het initiatief volgen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. 

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste  buurtbewoners,

Op woensdag 31 mei om 18.30 uur komen mijn collega en groenadviseur Andrea Freund naar de Sneevlietstraat om samen naar jullie plan te kijken. Zij kan jullie advieseren over beplanting in de groenstroken en zonodig een beplantingsplan maken. 

Graag tot woendag 31 mei!

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste buurtbewoners, jullie hebben afgelopen maandag bij elkaar gezeten en gebrainstormd over de ideeen die er zijn om het gebied rondom het speeltuintje te verfraaien en leuker te maken. Ik heb jullie voorstel voor een nieuwe inrichting als bestand en foto toegevoegd. Binnenkort hebben we een afspraak om hier samen over door te praten. Alvast wel de complimenten voor het ontwerp. 

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste Marco en buurtbewoners,  vorige week hebben Marco en ik contact gehad over jullie initiatief om het gebied waar de speeltuin zit mooier, groener, leuker en gezelliger te maken. Ik heb Marco een aantal inspirerende voorbeelden gestuurd van vergelijkbare initiatieven in de stad die een mooie plek hebben gecreeerd in hun buurt. Ik hoop dat jullie nog steeds de energie hebben om samen met mij de mogelijkheden te verkennen.

 

Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

Goedemiddag,

Wat fijn dat jullie de weg naar MijnWijk hebben gevonden en dat jullie mee willen helpen om de woonomgeving te verbeteren.

 

De locatie van dit speeltuintje is wel een lastige. Het is klein en wordt doorkruist door een looppad met daarop uitkomende achterpaden.

Wat er nu staat is eigenlijk wel het maximale wat kan en is nog in goede staat.

Een wijziging/ vervanging van speeltoestellen is vanuit de gemeente nog niet aan de orde. De speeltoestellen zijn nog in goede staat en niet aan vervanging toe.

Misschien hebben jullie ideeën als bewoners waardoor dit speeltuintje met geringe financiële inspanning wel een goede functie kan krijgen?

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 01-09-2023

Goedemiddag, Wat is het beleid qua vervangen van het zand in de speeltuin? Dit is behoorlijk vervuild, deels door kattenpoep en deels doordat het regenwater (en vuil water van schoonspuiten tuinen) vanuit de steeg in de zandbak stroomt. Mogelijk dat in een deel van de speeltuin het zand vervangen kan worden door speeltegels? Of dat er een verhoogde rand omheen geplaatst kan worden, zodat water er niet in kan stromen en eventueel (onder beheer van buurtbewoners) kan er een net over de zandbak geplaatst worden tegen katten etc. Vr. groet

Antwoord

Het lijkt ons inderdaad een goed idee om dit speeltuintje op te knappen. Het ligt er al jaren troosteloos bij. Ondanks het feit dat in onze straat minstens 10-12 jonge kinderen wonen, wordt nauwelijks in het speeltuintje gespeeld. Het speeltuintje schiet nu zijn doel voorbij.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-01-2022