Speeltuintje tussen de Heukelsstraat en de Garthoffstraat

Hallo, 

Wij (de bewoners van de Heukelsstraat en de Garthoffstraat) zouden heel graag op de groenstrook tussen onze huizen een speeltuintje willen. Er wonen hier erg veel jonge kinderen (en veel kinderen op komst) die te jong zijn om naar de grote speeltuinen te lopen zonder toezicht. Het is te gevaarlijk om de weg over te steken. Wij zouden graag de volgende speeltoestellen willen; 

Een glijbaan, een schommelnest, eventueel iets van een klimrek en een speelhuisje gecombineerd met een zandbak.

Willen jullie alsjeblieft dit plan steunen met zoveel mogelijk likes? Ook willen wij de buurt rond gaan voor handtekeningen.

Mvg Suzanne Pruik 

Initiatiefnemer
Suzanne Pruik
Deelnemers
Evelien Stuit
Susan Strijkveen
Yvonne Fokkens
Niek Haan
T Haan
Reacties van de gemeente
Marjolein Geurtsen

Hallo Suzanne, Ik heb je vandaag gesproken en uitgelegd dat de gemeente hier geen speeltuin gaat aanleggen, maar dat het stukje groen wel voor adoptie in aanmerking komt. Samen met de buurt kunnen jullie kijken of jullie het stukje groen willen adopteren en hoe jullie het willen inrichten, onderhouden en financieren. Ik heb hiervoor wat kaders meegegeven. Volgens mij gaat het helemaal goed komen met jullie enthousiaste buurt. Ik spreek je weer wanneer jullie een plannetje klaar hebben. Leuk jullie gezien te hebben! Groetjes Marjolein

Karla Hoeflaak

Beste Suzanne, Evelien, Susan, Yvonne en Niek. Wat fijn dat jullie actief meedenken over de wijk! Deze site is een platform voor bewonersinitiatieven waar bewoners zelf in actie komen en waarbij de gemeente kan ondersteunen. Het is belangrijk dat jullie initiatief ondersteund wordt door de wijk / wijkbewoners. Daarnaast hebben wij binnen de gemeente Zwolle een speelruimtekaart en richtlijnen waar wij rekening mee moeten houden. Ik vraag onze wijkbeheerder, Marjolein Geurtsen, om na haar vakantie contact met jullie op te nemen om het idee te bespreken. Mail-en telefoongegevens mogen jullie mailen naar: wijkservicepuntwest@zwolle.nl. Met vriendelijke groet, Karla Hoeflaak (wijkmedewerker)

Reacties
Marinka Klaeijsen

Wat jammer dat het daar niet kan maar misschien wel op de groenstrook verderop in de heukelsstraat, in het verlengde van de andere speeltuintjes?

Antwoord
Emiel Pruik

Leuk idee!

Antwoord
Bart & Ilse Blom

Geweldig initiatief! Prachtige plek voor kinderen om te spelen zonder verkeer.

Antwoord
laurens  toet

Heel leuk voor de kinderen! Ook een veilige plek om te spelen, omdat er geen verkeer in de buurt is.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 01-08-2020