Steiger Reviusplantsoen

Wij (de kinderen en sommige volwassenen) van de Erasmuslaan willen graag een kano steiger bij het Reviusplantsoen. Dit willen wij graag omdat we vaak met kano's/kajaks varen. Nu gaan we vaak het water in bij een (te) steile oever.

We krijgen de kano's op deze manier moeilijk het water in. Ook maken we zo de kant stuk, want die wordt steeds steiler. Als we een kano steiger hebben kunnen de water planten weer tussen de kant en de steiger groeien. Nu gaan de waterplanten steeds kapot doordat we eroverheen varen, Dat is voor ons heel vervelend, maar ook voor de natuur.

Voor de mensen die niet weten wat een kanosteiger is:

Een kanosteiger is een drijvend platvorm op het water, het zit aan de kant vast d.m.v een loopplank/bruggetje. Als het platvorm omhoog gaat doordat het water hoger staat, dan gaan het bruggetje ook omhoog. Op deze manier: 

  • Gaat de brug niet kapot
  • Is er ruimte tussen de steiger en de waterkant, zo kunnen de planten weer goed groeien.
  • Omdat het platvorm mee gaat met de hoogte van het water, blijft de steiger altijd ongeveer 25cm boven het water, daardoor kun je makkelijk de kano's in het water stoppen en kun je ook nog eens makkelijk in en uit stappen.
  • Op het platvorm wordt vaak een randlat geplaatst die goed houvast geeft tijdens het in en uitstappen.

De kanosteiger kan ook voor andere dingen gebruikt worden; bijvoorbeeld om te vissen of te zwemmen.

Op deze manier kunnen veel mensen er gebruik van maken en hebben veel mensen er plezier van.

 

Initiatiefnemer
Esmee Ploegman
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente
Ilse Bloemhof

Hoi Esmee en buren, vorige week hebben Esmee, haar vriendin en ik ellkaar in het Reviuspark ontmoet. We hebben de volgende afspraken gemaakt: • Het Waterschap is akkoord met de komst van een steiger. Als je weet hoe de steiger er uit gaat zien en je voldoende budget hebt, is een watervergunning nodig ( https://www.wdodelta.nl/watervergunning-aanvragen) • Ik vraag advies over de lengte van de palen. • Jij bepaalt samen met je vriendin (mss met hulp van je ouders of een handige buurman/-vrouw) hoe de steiger er uit moet zien en bepaalt wat dit ongeveer gaat kosten. • Ik zie graag de tekening en prijsindicatie • Ik kan jullie helpen de mogelijkheden voor subsidies. • Tot slot zien laat je de tekening nog eens zien aan de mensen die rond het parkje wonen. • We maken een adoptie-overeenkomst waarin we de afspraken (wat doen jullie en wat doen wij in realisatie, beheer en onderhoud) vastleggen. Rrealisatie de streefdatum aanhouden van: voorjaar 2021.

Ilse Bloemhof

Hoi Esmee, Dank je wel voor het plaatsen van een idee op MijnWijk voor het verbeteren van de buurt. Fijn dat je onze website voor bewonersinitiatieven hebt gevonden. We hebben al telefonisch contact en ontmoeten elkaar na de vakantie om jouw idee waar je al veel handtekeningen voor hebt opgehaald in de buurt, te bespreken. Groeten van Ilse Bloemhof (wijkbeheerder stadsdeel oost)

Reacties
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 31-08-2020
Initiatief is geplaatst op 09-07-2020