Ter inspiratie: Een groene(re) Verenigingstraat

De Verenigingstraat is één van de mooiste straten van Assendorp, met zijn haast laanachtige uitstraling. Hoewel de straat gevuld is met bomen, begon de hoeveelheid stoeptegels en auto’s bewoners tegen te staan. Daarom is de afgelopen jaren de straat steeds een stukje groener gemaakt. En het einde is wat betreft de buurtbewoners nog niet in zicht. Elk half jaar gaat de straat op slot en wordt er, met hulp en (financiële) ondersteuning van o.a. Gemeente Zwolle, 50 Tinten Groen Assendorp, Groene Loper en het Oranjefonds, verder gewerkt aan een betere balans tussen steen en beplanting. Inmiddels is de straat al diverse bloemperken, regentonnen en een heuse afvalcontainertuin (een experiment i.s.m. Gemeente Zwolle) rijker. Binnenkort worden ook nieuwe bomen geplant; op initiatief van de Gemeente kregen inwoners inspraak in de keuze van de boomsoorten. Kortom; een veelzijdige straat, waar het nóg fijner wonen is dan eerder!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi allemaal, op dit moment ligt er een voorstel bij jullie voor verdere vergroening rond de boomspiegels. Op de aangegeven plekken kunnen boomspiegels worden aangelegd of vergroot, zodat jullie deze kunnen inplanten en onderhouden. Wordt vervolgd.

Hoi Margriet, dank voor deze inspiratie op MijnWijk! We zijn met de Verenigingsstraat al samen bezig om het stapje voor stapje te vergroenen. Dit jaar wordt er ook weer wat vergroend! Ik zet dit idee daarom naar de uitvoeringsfase.

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 20-01-2021

In de praktijk werken veel mensen uit de straat mee. Op naar 2021 waarin de boomspiegels worden vergroot, er een aantal nieuwe bomen worden geplant en er nog meer groen komt!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 11-12-2020