Toegankelijkheid Kulturhus voor ouderen

In Wijthmen willen we graag een veilige verbinding vanaf de Woestijnenweg naar het Kulturhus hebben. Dit is van belang voor ouderen. Zij komen graag om een wedstrijd van de voetbal of de volleybal te kijken, om te klaverjassen, een bezoekje te brengen aan de vrouwenvereniging (Markant), om aan ouderengym te doen of eenmaal in de maand met elkaar te eten (een groot succes). Maar ook voor een deel van de basisschoolleerlingen is het belangrijk.

Want de Erfgenamenweg is een tamelijk drukke toegangsweg met veel sluipverkeer. We willen het betreffende (voetgangers)paadje (over gemeentegrond) graag opknappen en beter begaanbaar maken teneinde het Kulturhus toegankelijker te maken, ook voor senioren. (Ook andere bezoekers van het Kulturhus, sportpark en school kunnen daarvan profiteren).

Wijthmen zou Wijthmen niet zijn als er geen bewoners zijn, die graag willen meehelpen om dit te realiseren. Zelfwerkzaamheid staat nog altijd hoog in het vaandel. Maar zonder de gemeente kunnen we dit niet O.m. Voor toestemming, goede afspraken en financiële medewerking.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Koen, dank dat je dit idee vanuit Wijthmen op MijnWijk plaatst waardoor geintereseerden de vervolgstappen kunnen volgen. Wil je jouw idee delen via de knop "deel dit initiatief". Zo kunnen Wijthmeners kennis maken met het idee en kunnen zij het door op "ondersteun dit initiatief" met een hartje steunen.

Groeten, Ilse Bloemhof 

Reacties

Initiatief is geplaatst op 22-11-2022