Toegankelijkheid Kulturhus voor ouderen

In Wijthmen willen we graag een veilige verbinding vanaf de Woestijnenweg naar het Kulturhus hebben. Dit is van belang voor ouderen. Zij komen graag om een wedstrijd van de voetbal of de volleybal te kijken, om te klaverjassen, een bezoekje te brengen aan de vrouwenvereniging (Markant), om aan ouderengym te doen of eenmaal in de maand met elkaar te eten (een groot succes). Maar ook voor een deel van de basisschoolleerlingen is het belangrijk.

Want de Erfgenamenweg is een tamelijk drukke toegangsweg met veel sluipverkeer. We willen het betreffende (voetgangers)paadje (over gemeentegrond) graag opknappen en beter begaanbaar maken teneinde het Kulturhus toegankelijker te maken, ook voor senioren. (Ook andere bezoekers van het Kulturhus, sportpark en school kunnen daarvan profiteren).

Wijthmen zou Wijthmen niet zijn als er geen bewoners zijn, die graag willen meehelpen om dit te realiseren. Zelfwerkzaamheid staat nog altijd hoog in het vaandel. Maar zonder de gemeente kunnen we dit niet O.m. Voor toestemming, goede afspraken en financiële medewerking.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag belangstellenden,

In de afgelopen maanden zijn er stappen gezet! Alle lichten staan op groen. Zoals u misschien heeft gezien heeft de gemeente een lantaarnpaal geplaatst aan de Woestijnenweg bij de ingang van het pad. ROVA heeft snoeiwerkzaamheden uitgevoerd zodat machine ruimte hebben om het pad aan te pakken. De gemeente levert de matrialen die nodig zijn voor het onderhouden van het pad. 

Het is nu aan het buurtinitiatief om het pad te onderhouden en verbreden. Jos Nijboer coordineert deze werkzaamheden vanuit zijn rol bestuurslid Kulturhus De Elshof. 

Voor het pad en de lantaarnpalen krijgt het buurtinitiatief een adoptie-overeenkomst. Daarin staat dat het onderhoud en beheer in handen is van het buurtinitiatief. Uiteraard ondersteunt de gemeente daar waar nodig.

Groeten Ilse Bloemhof  

Waar het pad volgens het buurtinitiatief moet komen, staat op het kaartje (zie in de linker kolom onder "Bestanden". 

 

Hoi Koen, we hebben elkaar dinsdag gesproken. Ik ga navraag doen wat de materiaalkosten zijn voor aanleg van een 1.80m breed pad van schots graniet. Als buurtinitiatief doen jullie zelf de aanleg en onderhoud van dit pad. Voor het financieren van de materiaalkosten gaan we samen op zoek naar subsidies en geldpotjes binnen de gemeente. Via dit kanaal houden Koen en ik belangstellenden uit het dorp op de hoogte. 

Groeten Ilse     

Dag Koen, dank dat je dit idee vanuit Wijthmen op MijnWijk plaatst waardoor geintereseerden de vervolgstappen kunnen volgen. Wil je jouw idee delen via de knop "deel dit initiatief". Zo kunnen Wijthmeners kennis maken met het idee en kunnen zij het door op "ondersteun dit initiatief" met een hartje steunen.

Groeten, Ilse Bloemhof 

Reacties

Dit pad was door de regen deze week bijna niet meer begaanbaar.erg belangrijk dat hier wat aan gedaan wordt voor bezoekers aan de Elshof en de kinderen van de school de Kubus. Ook voor wandelaars was het zonder laarzen aan niet te doen

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 19-01-2023

Heel goed plan. Het zou ook fijn zijn als dan op de hoek naar de woestijnenweg nog een lantaarnpaal kan komen

Antwoord

Een goed plan, veiligheid gaat voor alles.

Antwoord

Niet alleen fijn voor de ouderen, maar ook fijn voor de kinderen die komen sporten of naar de school en/of opvang gaan. Het zou heel fijn zijn als het pad voldoende breed en overzichtelijk is. Dan kan je, op z'n Wijthmens, elkaar in de ogen kijken bij het passeren en elkaar een goede dag wensen. Zonder te vallen of in de struiken te belanden.

Antwoord

Goed plan voor de veiligheid van onze ouderen!

Antwoord

Heel mooi wanneer dit gerealiseerd gaat worden. Maak zelf veel gebruik van dit pad maar bij tegenliggers moet één van de twee de struiken in. Zeker voor de ouderen onder ons geen ideale situatie . Dus graag verbreding!

Antwoord

Het zou erg fijn zijn als het pad iets verbreed zou worden. Een kleine verbreding levert al een flink voordeel op. Nu kan niemand elkaar passeren zonder in de struiken af te stappen. Voor jonge jeugd en ouderen is dit erg lastig en levert het regelmatig valpartijen op. Terwijl dit paadje juist zo veilig fietsen is naar ons Kulturhus, de sport, school.

Antwoord

Goed plan

Antwoord

Het zou voor de veiligheid van onze ouderen, maar zeker ook voor de jeugd een geweldig vooruitgang zijn. Maar vooral veilig. Wij organiseren voor de 60 plussers een gezellige middag of we koken voor ze. Er komen dan gemiddeld 45 ouderen. Dus heeeeel graag

Antwoord

Prima plan! Verhoogd de veiligheid.

Antwoord

Zou heel fijn zijn voor onze ouderen als dit gerealiseerd zou worden.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 22-11-2022