Vergoenen van de straat

Voor ons huis stond vroeger een boom, deze kan niet worden terug geplaatst ivm kabels en buizen onder de grond maar er kan wel een groen perk komen met onderhoudsvriendelijke struiken, planten en bloemen.

Ook zou ik heel graag wat meer parkeergelegenheid voor fietsen willen maken naast het perkje. In de straat zijn er een aantal huizen, waaronder wij die geen achterom hebben en de fietsen voor het huis zetten/ in de gang van het huis.

Als er meer plek is voor het huis ontstaat er meteen meer plek voor een geveltuin, een bankje en ook wat meer gezezelligheid in de straat.

Initiatiefnemer
Maartje van de Bles
Deelnemers
Gerda Lok
herman hegeman
Reacties van de gemeente
Reacties
Tineke Hartgers

Beste Maartje, vergroenen? Prima. Goed idee. Fietsenstalling? Nog meer onrust en overlast. Op de plek van de containers? In de buurt van de betaalautomaat? 10 jaar geleden al eens voorgesteld dat er wellicht een achterom zou kunnen worden gerealiseerd achter jullie tuin en van de andere buren. Ingang via de parkeerplaats achter de Hofstraat. Nog steeds een mogelijkheid? Stukje tuin verkopen aan de Gemeente Zwolle? Fietsen stallen in eigen tuin? Schuurtje? Ruilen van huis? Inclusief de overlast van alle autoparkeerplaatsen waarmee mijn huis voor de helft is omringd (directe buren uitgezonderd)? En de overlast van fietsen die door de studenten tegen mijn schutting worden geplaatst? En de paar honderd euro die ik per jaar betaal om mijn schutting inclusief de helft van de parkeerplaatsen van de gemeente Zwolle onkruidvrij te maken? Bloembakken: had er, bij vorige initiatieven mooie Hortensia's ingepland. Waren binnen drie dagen verdwenen...

Antwoord
Claudia  Borns

Vergroenen goed idee, mooie plantenbakken😀 fietsstalling ben ik niet voor dat maakt een straat niet mooier, het ziet er altijd rommelig uit. Voorwaarden moeten wel zijn geen opoffering van parkeerplaatsen. Wanneer iedere bewoner zijn verantwoordelijkheid neemt en de straat goed onderhoudt is het begin van de wijk mooier maken.

Antwoord
peter van brussel

vergroenen is leuk maar bewoners kunnen nu eigen stoep nog niet schoon houden fietsenstalling ben ik op tegen men wist dat men geen achteringang hadden toen men het kocht

Antwoord
Ria Hegeman

Bloemen op die plek is beter dan een auto

Antwoord
herman hegeman

Het zou mooi zijn dat de plek op geplust wordt. Sluit mij aan bij de initiatiefnemers. Kan bevestigen dat wij ook geen achteringang hebben. Een bankje zou ook niet misttaan. Dank voor de eerst geboden hulp (opruimen van de bloembakken).

Antwoord
Denny Kroeze

Super! Beter dan die lelijke kapotte bloembakken.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 03-07-2020