Vergroening bij ROVA container

Het stuk stoep naast de ROVA container is niet in gebruik als looppad en biedt kansen voor een andere invulling. De wens is om hier een haag en groenvak te realiseren. 

De haag dient om de container deels aan het zicht te onttrekken, de verkeersveiligheid te verbeteren (remmend effect op automobilisten) en komt de biodiversiteit ten goede. Idee is om een inheemse soort te kiezen (bijvoorbeeld wilde liguster).

Met het groenvak wordt de waterberging en biodiversiteit ter plaatse vergroot. Idee is om een biodiverse en droogtebestendige beplanting aan te leggen. Vergelijkbaar met de in 2021 gerealiseerde twee groenvakken vlakbij. Bij voorkeur wordt een boom geplant (krent of magnolia?) in de punt van het groenvak op afstand van de ROVA container. Tenslotte kan een insectenhotel geplaatst worden om van het geheel een walhalla voor insecten te maken. Nu nog wachten totdat een egel hier komt:)

Realisatie van de plannen bij voorkeur in het najaar van 2022.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Adriaan,

Wat een leuk idee en fijn dat je MijnWijk hebt gevonden. Bewoners in de omgeving kunnen via dit platform op jullie idee reageren om zo draagvlak in de wijk te polsen. Vervolgens neemt wijkbeheerder André Verhagen contact met je op om e.e.a. verder te bespreken op locatie.

Succes!

Reacties

Top idee!

Antwoord

Het initiatief van vorig jaar is heel mooi geworden. Met dit idee er bij wordt de wijk beetje bij beetje steeds groener en mooier.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 02-07-2022