Vergroening en ontmoeting Breecamp | Sportlaan/Oude Wetering

Ook Breecamp heeft last van hittestress door de warme zomers. Gelukkig zijn er ook plaatsen waar we kunnen vergroenen, zoals hieronder te zien is. Door het voetpad langs de Sportlaan te verleggen en te vervangen door glooiende  paden wordt de verkeerssituatie veiliger, daar waar het fietspad gekruist wordt, worden verhogingen aangebracht. Er is ruimte voor veel verschillende (fruit)bomen, struiken en bloemen, maar er is ook plek om                    elkaar te ontmoeten en de hond uit te laten!

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Gerben,

Inmiddels heb ik een ontwerp (zie bijlage) bij je neergelegeld. Ik ben erg benieuwd wat jij en je buurtgenoten ervan vinden. 

Ik ben al druk bezig om te kijken hoe wij dit kunnen financieren.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Ha Gerben,

Wat een ontzettend leuk idee! Dit gebied valt wel onder de wijkgroenstructuur, dus in principe mogen hier geen bewonersinitiatieven plaats vinden. MAAR wie niet waagt, wie niet wint! 

Je hoort van mij! Kan wel eventjes duren, want mijn groencollega's zijn erg druk nu het plantseizoen begint.

Ik ben enthouasiast in ieder geval!

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Reacties

Hallo Marjolein, hoe staat het met de voortgang van de honden losloopplek, het is nu 9 maanden geleden dat je laatste reactie geplaatst is, dus is er al een baby geboren? Graag hoor ik meer over dit initiatief

Antwoord

We waren al erg ver met de ontwikkeling in samenwerking met de gemeente. Er was een plan/tekening en budget. Nu blijkt er iets sportiefs op die plek voorrang te krijgen en moet het hondenveld hiervoor waarschijnlijk wijken. Erg jammer want sport is er al ruim voldoende in de buurt lijkt me. Maar we wachten af op verdere berichten. Groet, Conni

Antwoord

Wat vreemd dat het initiatief zo aan de kant gezet wordt, waar kun je dit soort informatie vinden en waarom wordt dat niet gedeeld in deze groep? En idd al zoveel plek voor sport in dit stuk Stadshagen.

Antwoord

Superleuk idee. Ik wil wel helpen bomen planten!!

Antwoord

Heel erg leuk! Wat mij betreft door trekken naar het braakliggend terrein in breezicht. Een mooi park missen we hier wel!

Antwoord

Helemaal mee eens! Ik weet alleen niet wat de bestemming daarvoor is. Ik dacht dat daar eventueel uitbreiding van de voetbalvelden zou komen.

Antwoord

Nee dat gaat niet meer door. Csv had geen belang en daarbij is het te dicht bij de huizen en mogen er geen lichtmasten staan.

Antwoord

Hoi Gerben ik probeer deelnemer te worden maar ergens doe ik blijkbaar iets niet goed…Maar wanneer je plan erdoor komt wil ik wel meedenken en meehelpen met het gedeelte hondenuitlaatplek.

Antwoord

Wat een mooi plan. Ergens gezien dat gedeelte bij bewegingshuis al losloopplek was, maar geen omheining. Onze hond en wij verheugen ons hierop.

Antwoord

Lijkt me heerlijk om hier met onze hondjes te wandelen. Dus voor!

Antwoord

Heel graag! Zoals je kunt zien is hier eigenlijk geen ruimte voor bewonersinitiatieven, maar soms ik hier woon is dit al een kale grasvlakte. Wij kunnen hulp van de politiek gebruiken.

Antwoord

Tof he Evelina!! Kun jij Gerben helpen dit plan te verwezenlijken?

Antwoord

Dit is een bewonersinitiatief. Staat los van de politiek. Maar ik ben als buurtgenoot wel enthousiast.

Antwoord

Super leuk Evelina!

Antwoord

Goed idee, ziet er gaaf uit zo.

Antwoord

Prachtig plan, zou fantastisch zijn voor de wijk!

Antwoord

Ik vind het een geweldig idee! Wij hebben hier in Breecamp veel te weinig groen. In de zomer zijn deze stukken erg warm! Prachtig plan!!

Antwoord

Een zeer goed plan. Vooral de honden uitlaat plaats. 💚 wij doen graag mee. 🤩

Antwoord

Een plek voor ontmoeting kunnen we goed gebruiken in Breecamp. Ook fruitbomen en pluk fruit zou geweldig zijn! Heel mooi plan.

Antwoord

Wat een prachtig plan!

Antwoord

Heel erg leuk Gerben! Veel beter dan die grote grasvlakten!

Antwoord

Super mooi plan. Breecamp heeft nog veel te weinig groen. Ik denk graag mee met die idee!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-11-2022