Vergroening Slingerbeek

De Slingerbeek is een woonerf in Aa-landen Oost. Het is aangelegd begin jaren '70. Veel straat, her een der een boom maar verder weinig groen. Meer groen in de straat geeft een mooier aanzicht, is goed voor de natuur, het vangt regenwater op welke anders via het riool afgevoerd moet worden en hoe klein ook, het helpt de ongewenste verandering van het klimaat weer een heel klein beetje tegen te gaan. En als buurtbewoners houden we wel van een praatje met onze buren wanneer we in voortuintjes aan het werk zijn.

Het idee is dan ook om stenen, welke eigenlijk geen functionele waarde hebben dan alleen de verbinding tussen de rijbaan en het trotoir te vervangen door 3 groenperkjes. Deze stenen slaan in de winterperiode groen uit door alg, niemand die het gebruikt. Groenperkjes die wij als bewoners graag willen onderhouden als onze eigen voortuin. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste bewoners van de Slingerbeek, Wat een tof idee om de straat te vergroenenen. Met initiatiefnemer Rene van Rijn hebben ik al contact gehad over de vervolgstappen. Binnekort kom ik langs met mijn college van ROVA om te kijken wat er nodig is om jullie te ondersteunen in deze vergroening. Zodra de sneeuw is gesmolten en de verharding weer zichtbaar is prikken we een moment. Tot gauw!

Reacties

Mooi initiatief, ben benieuwd naar de plannen.

Antwoord

Ik woon iets verder op in de Slingerbeek maar wil toch laten weten dat ik het een heel mooi initiatief vind. Steun het graag

Antwoord

Ik word van het idee al vrolijk en hoop dat we hierdoor samen de straat steeds wat groener kunnen maken zodat er meer insecten, vlinders en vogels in onze straat komen.

Antwoord

Ik ben enthousiast over het plan en zet mij graag in om hier iets moois van te maken.

Antwoord

Wij als buren hebben erg veel zin om dit leuke en belangrijke plan samen tot een mooi resultaat te maken. Hopelijk inspireert dit bescheiden plan ook anderen om ook zoiets belangrijks op poten te zetten.

Antwoord

Ik ondersteun het plan van René van harte en wil me graag inzetten om dit bureninitiatief tot een succes te maken!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 04-02-2021