Vergroening van de Grevelingen

De Grevelingen is een fantastische straat/woonerf grenzend aan park de Wijde Aa: een plek waar het groen al jaren hoogtij viert. Helaas past onze straat hier absoluut niet meer bij: een betonnen jungle met parkeerplaatsen die is blijven steken in de jaren '80, (gelukkig) opgefleurd door enkele (te kleine) boomspiegels met daarin prachtig bloeiende pluimessen.

Het doodgaan van vier van deze pluimessen heeft ons als straat aan het denken gezet. Hoe zien wij als buurt de toekomst van het groen in onze straat? Kunnen we als buurt nog wel leven met al die stenen en dat beton? En hoe kunnen we hier zelf als buurt een steentje aan bijdragen (maar dan juist zonder de stenen, want die hebben we al genoeg).

Als straat hebben we het idee opgevat om de Grevelingen verder te vergroenen. Hoe? 

  • Grotere groenvlakken in de straat met onderhoudsarme beplanting, onderhouden en gesnoeid door onszelf als bewoners (bij de grote parkeerplaats op foto 1 en 2)
  • Groenvlakken op de plaats van de vier dode pluimessen (foto 3, 4 en 5), met nieuw laag en halfhoge beplanting (als voorbeeld foto 6).
  • Parkeerplaatsen met waterdoorlatende verharding (foto 7, 8 en 9)

We nemen als straat het onderhoud op ons, en ook in het beplanten trekken we samen op met de Gemeente Zwolle en de ROVA. We horen graag wat andere Zwolse inwoners van ons idee vinden en horen ook graag hoe we het misschien nòg beter kunnen doen!

Hartelijke groet,

Groencomité Grevelingen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Reacties

Initiatief is geplaatst op 26-05-2023