Vernieuwen speeltuin Donker Curtiusware

De speeltuin aan de Donker Curtiusware is sterk verouderd. Met de inmiddels vele kinderen in de straat is er behoefte aan een speeltuin die aansluit bij de wensen van de kinderen en de buurt.

Zo is de glijbaan onveilig (trap), staat er een oude wipkip en een te hoog rek voor koppeltje duikelen. De ruimte is redelijk groot en kan volgens ons beter ingedeeld worden. Bij navraag in de buurt is er o.a. behoefte aan:

  • Schommel(s)
  • (Dichte) glijbaan met veilige trap / touwbrug of hangbrug
  • Wipwap (met veren)

Het gebruik van natuurlijke materialen heeft de voorkeur, maar is afhankelijk van de mogelijkheden.

Andere, vernieuwde, speeltuinen zijn alleen bereikbaar door een grote weg over te steken en is daardoor niet veilig voor kleinere kinderen. Verder is de huidige ondergrond van de speeltuin van zand en is het uitgegroeid tot een enorme kattenbak. Dit willen we graag anders (zoals onderhoudsarm kunstgras bijvoorbeeld), aangezien kinderen nu regelmatig met vieze handen thuiskomen.

Naast een leuke en uitdagende speeltuin wordt er ook veel gebruik gemaakt van de bankjes om als buren bij elkaar te komen (en op de kinderen te letten). Het zou wenselijk zijn om hier wat extra faciliteiten voor neer te zetten, zoals een picknicktafel o.i.d.