Zandbak groen

Tussen de Knoopkruidweg, de Tesjeslaan en de Kummelweg ligt een plein zonder naam verscholen. Tot vorige week lag er een vervuilde zandbak, waaruit splinters staken. Aan de losliggende stenen haalden de kinderen hun knieën open. In de zomer was het er te heet. En toch, je kon voelen dat dit plekje potentie had: een plek om samen te komen en plezier te maken. Dat proces is na maanden overleg tussen bewoners en de gemeente in gang gezet. Op14 maart 2022 kwamen de graafmachines die het zand wegschepten en ruimte maakten voor aarde. In die aarde komt straks leven in de vorm van gras, nieuwe bomen en planten en veel bloemen voor de bijen en vruchten voor de vogels en de kinderen. Er gaat een klimboom groeien en er zal schaduw komen. Een fijne plek om te vertoeven. Nu mag er een naam verzonnen worden voor dit plein, zodat ook buurtgenoten ons weten te vinden.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Ha Stijntje,

Een geweldig project, de eerste werkzaamheden zijn achter de rug. Nu nog al het groen er in. Daarna kunnen we samen kijken of we nog speelaanleidingen kunnen toevoegen.

Top!

Enne vraag de initiatiefnemers voor het nog te adopteren gebied ook even een initiatief aan te maken op MijnWijk! Jullie zijn zo goed bezig in de buurt.

Groetjes Marjolein

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 28-03-2022
Initiatief is geplaatst op 17-03-2022