Speeltuin

De speeltuin in het Katerveerpark in Spoolde is weinig uitdagend. Er wordt bijna geen gebruik van gemaakt. Het plan is om de speeltuin aan te pakken en er een uitdagende, groene speelplaats van te maken, waar kinderen uit heel Spoolde elkaar kunnen ontmoeten.

Daarnaast willen we het trapveldje omtoveren in een sportterrein, met in ieder geval een pannakooi en baskets.

(Foto's zijn ter illustratie)

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Hetty,

Vorige week ben ik samen met mijn collega Ype de Bruin bij jullie geweest en hebben we een goed gesprek gehad. De regels rondom spelen zijn nogal complex, Ype en ik hopen dat we deze een beetje hebben kunnen verduidelijken. Helaas is er vanuit de gemeente geen geld bschikbaar voor speeltoestellen, de huidige speeltoestellen zijn nog niet afgeschreven. Wel zijn er andere subsidiemogelijkheden van partners. Ook komen er nog wel eens spullen bschikbaar bij de gemeente die jullie kunnen gebruiken, denk aan boomstammen, speelkeien, wilgentenen, houtsnippers etc... Wanneer jullie een wilgentenenhut willen laten bouwen, heb ik ook nog wel een goede ingang. Ype heeft aangegeven nog een basketbalpaal te kunnen leveren. Goed om even over de locatie na te denken. Jullie gaan verder nadenken over het vervolgtraject. Uiteraard denken wij graag mee!

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Hallo Hetty, We hebben elkaar deze week gesproken. Wat een leuke ideeën hebben jullie. Misschien leuk om straks de ideeën hier te delen. We gaan allebei aan de slag om een aantal dingen uit te zoeken en de plannen we weer een afspraak in! Groetjes Marjolein

Hartelijk dank voor het indienen van uw initiatief, eind augustus neemt de wijkbeheerder Marjolein Geurtsen contact op om de mogelijkheden te bespreken. Fijne zomer!

Reacties

Binnenkort willen we via deze site, in ons wijkblad (De Papenacker) en middels een flyer meer vertellen over de crowdfund-actie waar we mee bezig zijn. Daarnaast hebben we heel veel ideeën voor feest, waarbij de opbrengst naar de speeltuin gaat. Blok de datum vast in je agenda: zaterdag 21 mei in en om het buurthuis van Spoolde, Eben Haëzer.

Antwoord

De vorige keer schreef ik dat we bezig waren met het kostenplaatje. Daaruit bleek dat ons plan, niet heel goedkoop bleek. We waren er echter wel over uit dat we van de speelplek echt iets moois willen maken en niet alleen wat wilgentenen en keien willen plaatsen. We gaan er dus voor zorgen dat dat geld er komt! De subsidie-aanvragen lopen of er wordt hard aan de aanvraag gewerkt. Van Het Hervormd Weeshuis en Stimuland hebben we zelfs al geld binnen. Samen met het geld dat we gewonnen hebben met het Tunnelproject bij Kern met Pit, hebben we al zo’n 4000 euro. (Meer informatie over het Tunnelproject: https://issuu.com/bbc2/docs/papenacker47/s/11227436) Er gebeurt van alles! We hopen u binnenkort meer te kunnen vertellen.

Antwoord

Even in het kort: Er is een gesprek geweest met Wim Coster (hij schreef het boek van Veerallee tot Katerveer) en Remco (van ZAC). Goede idee, mooie plannen! Het lijkt ons ook erg leuk om van de speeltuin een echte ontmoetingsplek te maken door verschillende activiteiten vanuit en bij de speeltuin te organiseren. ZAC had het al over een pannatoernooi. De tekening van de natuurspeeltuin en sportplek is af. Er is een moodboard gemaakt, waarop duidelijk te zien is wat we graag zouden willen. We gaan nu een kostenplaatje maken om te bekijken hoeveel geld we nodig hebben, zodat we daarna subsidies kunnen gaan aanvragen. Laat het weten als u wilt meedenken, meehelpen of op wat voor manier dan ook iets voor de speelplek kan betekenen.

Antwoord

In de Papenacker van oktober zal een uitgebreid(er) verslag komen van de stappen die gezet zijn of binnenkort worden genomen. Er is momenteel contact met ZAC. Zij willen meedenken over een hoe we in de speeltuin/bij het trapveldje de geschiedenis van ZAC terug kunnen laten komen. Het jeugdvoetbal is 100 jaar geleden op deze plek begonnen, heb ik vernomen. Daar moeten we iets mee! Binnenkort gaan we met de hovenier bekijken wat z.i. de mogelijkheden zijn. We hebben een mooi clubje van buurtgenoten bij elkaar die willen meedenken en -helpen, maar we kunnen natuurlijk nog veel meer hulp gebruiken. Laat het weten als u/jij iets voor ons wilt betekenen.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 19-07-2021