Bewoners veranderen losloopterrein in hondenspeelweide

Carla Haman liet haar twee honden uit bij de Millgerplas: “Ik ontmoette daar Patrick Hultink en we raakten aan de praat. Hij vertelde over het losloopterrein bij het strandpaviljoen Milligers waar hij van de gemeente speelattributen voor honden mocht plaatsen. Ik zei gelijk: ik doe mee. We hebben al heel wat gerealiseerd.”

Wijkbeheerder bij de gemeente Zwolle Marjolein Geurtsen is blij met de inzet van deze hondenbezitters: “In Zwolle geldt een aanlijnplicht behalve op speciale hondenlosplekken. Nu Stadshagen nog steeds uitbreidt was er behoefte aan een extra terrein bij de Milligerplas. Tijdens het maken van de plannen voor een hondenlosterrein kregen we de vraag om speelmateriaal. Een collega is toen samen met Patrick gaan kijken bij de opslag van de gemeente. Daar lagen rioolbuizen en Amsterdammertjes die voor dit doel prima geschikt zijn. Je kunt duur materiaal aanschaffen, maar voor een hond maakt dat niets uit. “

Onderhoud
“Ook fijn dat de gemeente bankjes en een hondenhalte heeft geplaatst”, vult Carla aan. “Met de gemeente hebben we verder afgesproken dat zij het terrein onderhouden en dat wij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het speelmateriaal. Daarvoor gaan we nog een contract tekenen. Goed geregeld! Er komt nog een toegangshek aan de zijde van het restaurant, dan kunnen de honden helemaal vrij loslopen! Het is fijne plek geworden om met de hond naar toe te gaan, echt een ontmoetingsplek voor hondenbezitters uit de buurt. Er is voldoende ruimte dus hondenbazen jullie zijn van harte welkom!”

www.zwolle.nl/honden