Bewonerscollectief groendaken 2021 - collectieve subsidie-aanvraag van start

In 2020 rolden we samen met andere bewoners ruim 11.000 m2 groendak uit in Zwolle. Een overweldigend succes met grote impact op verduurzaming! Groene daken isoleren, helpen de biodiversiteit herstellen, vangen de klap van stortbuien op, koelen de omgeving af op warme dagen, helpen je dakbedekking 2x langer mee te laten gaan en zijn mooi om te zien! 

In 2021 gaan we opnieuw een collectieve subsidie-aanvraag doen voor bewoners die een groendak willen realiseren. Er zijn 2 keuzes in groendaken: 

  1. 1. Een Natuurlijk Groendak: wordt in lagen aangebracht en ingezaaid. Hoogste ecologische waarde. Gewicht tot maximaal 120 kg/m2 indien volgezogen met water. 
  2. 2. Een Lichtgewicht Groendak: wordt in rollen aangebracht. Snelste resultaat. Gewicht tot maximaal 45 kg/m2 indien volgezogen met water. 

Er zijn 2 opties voor het aanleggen: 

  1. 1. Je doet de aanleg zelf: er zijn heldere instructievideo's beschikbaar en het is heel erg makkelijk. Houdt er wel rekening mee dat je het gewicht je dak op moet tillen. Samen met de buren aanleggen is niet alleen leuk maar ook heel motiverend! 
  2. 2. Je laat de aanleg door de hoveniers doen. 

Je kunt je nu al aanmelden voor de subsidie-aanvraag 2021. Het formulier kun je tot en met 27 december 2020 invullen: https://forms.gle/TpQKGSxfFyYcBrHp9

 

Op dinsdag 15 december om 20:00 uur is er een gratis informatie-avond via Zoom over groendaken en de subsidie, voor alle bewoners van Zwolle: https://fb.me/e/2a0rIhlNM