Bloemen & afvalbak Raaigras (basketbalplein)

De gemeente is dit plein al flink aan 't vergroenen, fijn! Maar het groen bestaat vooral uit gras. Ik wil van een deel een bloemstrook maken. Goed voor insecten én voor de wijk. Daarnaast wil ik er graag een buurt-afvalbak hebben. Ik wil ook zorgen voor het legen ervan. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Elisabeth, Ik heb vorige week een leuk gesprek met je gehad. We hebben besproken dat we een plantvak aanleggen in het gras voor jouw huis en dat jullie een aantal boomspiegels adopteren. Jij zou nog even de buurt ingaan om draagvlak te creëren. Ik stuur een adoptiecontract jouw kant op zodat je even kunt zien wat dit precies inhoudt. Groetjes Marjolein

Hallo Elisabeth, Bedankt voor het indienen van je initiatief. Leuk! Voor je idee van een bloemenstrook is het nu van belang om zoveel mogelijk draagvlak te creëren in de buurt. Bewoners kunnen door middel van het geven van een hartje of door te reageren laten weten dat ze het een goed initiatief vinden. Ik ben benieuwd! Voor wat betreft de afvalbak neemt mijn collega Karla Hoeflaak even contact met je op. Groetjes Marjolein (wijkbeheerder West)

Reacties

Hoi Elisabeth. Mooi initiatief. Van harte ondersteund. In het Twistvlietpark zijn ook dergelijke Bloemenstroken geïntegreerd in het park. Ik ben vóór!

Antwoord

Wat een goed initiatief! Wat meer planten en bloemen zou idd wel fijn zijn. ipv alleen wat gras. Ook vraag ik me af hoe ze een voetbalveldje willen gaan maken op het plein met alle geparkeerde auto's er naast. Misschien is een heg tussen de auto's en het veld een optie?

Antwoord

De strook waar ik meeste auto's zie staan, strak aan het plein, is geen parkeerstrook. Dat is een stoep. Dus als mensen daar niet meer parkeren scheelt het al. Of bedoel jij een ander stuk? En je hebt gelijk; een voetbal zal snel van het veld af gaan. Zeker eerder dan een basketbal (dat wordt nu al veel gedaan). @Marjolein; is een heg ook een optie?

Antwoord

Top idee!

Antwoord

Goed idee!

Antwoord

Meer bloemen en planten, lijkt mij een prima idee👍🏻

Antwoord

Hallo, lijkt me een leuk idee, maar ik verbaas me eigenlijk dat er nog heel veel tegels terug komen. Dit terwijl het basketbalveld alsnog blijft. Hierdoor blijft het helaas een heel stenige uitstraling houden. Ik zou er voor gaan om op de strook waar nu tegels komen een paar mooie planten/ bloemenstroken te maken.

Antwoord

Precies! Ik begreep dat er nog wel een paar bomen komen vlak naast het basketbalveld (daar waar de stappalen komen). En nog ergens meer dan alleen gras, maar waar kreeg ik niet duidelijk. De prullenbak is in ieder geval al geregeld! Yeah!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 15-04-2021