Een mooie entree voor Stadshagen Zwolle

Een belangrijke toegang tot Stadshagen wordt gevormd door de Frankhuizerallee. Deze toegang wordt ontsierd door het treinviaduct van de Kamper spoorlijn. Wij vragen om verfraaiing van dat viaduct door er een kunstwerk van te maken. Een kunstenaar zal er (wellicht samen met buurtkinderen) iets heel moois (rekening houdend met de verkeersveiligheid) gebaseerd op een vrolijk thema van kunnen maken.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Martin, Bedankt voor het indienen van dit leuke initiatief! Het is nu zaak om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor je idee. Bewoners kunnen dit doen door een like (hartje) te geven aan dit initiatief en door te reageren. Ik ga intern alvast één en ander uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ga jij alvast nadenken over financiering, welke kunstenaar dit soort projecten kan doen etc? Dan spreek ik je vast snel! Groetjes Marjolein Geurtsen (wijkbeheerder West)

Reacties

Goed idee! EN is het een idee dan ook de andere ingang van de wijk (rotonde Milligerplas) mee te nemen in eenzelfde thema? Zodra er meer bekend is wil ik overigens best een handje helpen als de agenda het toelaat!

Antwoord

We zijn een periode achter de schermen bezig geweest en hebben voorbereidingen getroffen om het initiatief naar de volgende fase te brengen. We hebben gesprekken gevoerd met diverse partijen en hebben een uitvraag naar kunstenaars opgezet waarin zij worden gevraagd voorstellen voor te bereiden. Een belangrijk element daarbinnen is dat bewonersparticipatie moet zijn geborgd. We willen het kunstwerk met en voor de bewoners van Stadshagen gaan realiseren. We hebben al reacties ontvangen en zien uit naar de voorstellen die de kunstenaars gaan doen.

Antwoord

Leuk! We zijn benieuwd!

Antwoord

Hoi Marin,Inmiddels zijn we alweer een hele tijd verder en ben ik benieuwd wat de status van dit project is. Zijn er nog ontwikkelingen? Zo ja, het lijkt mij heel tof om hier aan mee te werken en door middel van graffiti kunst er een mooie kleurrijke entree van te maken. Waarbij buurt bewoners mee kunnen denken over de invulling en evt kunnen helpen bij het aanbrengen. Ik hoor graag van je! Groet Gilbert Graffiti for You

Antwoord

ik ondersteun het idee van Rita van Dijk, Lijkt me leuk om er een gevoel aan te geven van het betreden van een Kasteel. Stond deze er vroeger ook?

Antwoord

Dag Henk, dank voor jouw bericht en deelname. Wij zijn in gesprek met ProRail en de gemeente en zijn ook aan de slag met de voorbereidingen voor bewonersparticipatie waarin het de bedoeling is dat ideeën en uitvoering samen met kunstenaars worden opgepakt.

Antwoord

Leuk initiatief. Een mooi warm welkom thuis gevoel voor Stadshagen.

Antwoord

Afgelopen maandag heb ik een positief en leuk gesprek gevoerd met de gemeente Zwolle(Marjolein Geurtsen) . Zij steunt het idee en maakt zich er sterk voor. We kunnen het echter niet alleen dus zijn op zoek naar wijkgenoten die hier samen met ons de schouders onder willen zetten. Als je ons wilt helpen dan zie ik jouw reactie graag tegemoet!

Antwoord

Mooi initiatief Martin. Op naar een kleurrijke en inspirerende entree. Een entree die diversiteit ondersteunt en iedereen een warm welkom geeft.

Antwoord

Hallo Martin Een soort stadsmuur.. Aan de andere kant ..Westenholte park verhalen over Roofridder zijn kasteel Dus misschien een soort idee van het binnenkomen van een vesting.

Antwoord

leuk idee Rita! we hebben nu eerst nog meer ondersteuningen nodig en dan de procedurele kant en het geld hè....

Antwoord

Laat het me weten. Groet Rita

Antwoord

Hallo, Ik ben Lonneke van Zutphen uit Zwolle. Ik maak muurschilderingen en ben heel erg geïnteresseerd om van de entree van Stadshagen iets heel bijzonders te maken. Ik heb zo'n 20 jaar ervaring en weet alle plekken wel een fijn nieuw fris uiterlijk te geven. Daar heb ik zelfs nog een hele bijzondere aanvulling op, want ik maak sinds kort ook muurschilderingen met speciale verf die de lucht zuivert van koolstofmonoxide en stikstofmonoxide! Ja echt, het klinkt een beetje to good to be true maar het werkt echt blijkt uit de tests. Ik vertel er graag meer over in een persoonlijk gesprek. Je kunt mijn werk zien op www.lonnekeschildert.nl Ik hoor heel graag wat ik voor jullie zou kunnen betekenen. Vriendelijke groeten, Lonneke

Antwoord

Hoi Lonneke, dank voor jouw enthousiaste reactie. Samen met de gemeente onderzoeken we eerst wat er mogelijk is en waar we eventueel tegenaan lopen in formele zin. Ik hoop dat er snel meer bekend is maar voor nu is het dus even afwachten...

Antwoord

prima, ik hoor het graag als jullie zo ver zijn.

Antwoord

Hallo Martin, Allereerst een heel goed 2022 gewenst, laat Zwolle komend jaar nog maar weer wat mooier worden he? Is er al overleg geweest met Prorail? Ik ben benieuwd wat hun reactie op jullie plannen was. Groeten Lonneke

Antwoord

Wij wonen hier letterlijk om de hoek. Ik zou dit idee graag uitbreiden met het aanleggen van een pad (schelpenpad of houtsnipperpad) met wat mooie borders door het grasveldje langs de erfwal en langs het trapveldje, inclusief een oversteek naar Frankhuis. Als het tunneltje dan ook mooi is, dan is het toch geweldig uitnodigend om even een lekker ommetje te maken vanuit de wijk naar Frankhuis of Westenholte!

Antwoord

Hoi Stephan, dank voor jouw reactie. Ik richt mij met dit initiatief voorlopig alleen op het viaduct omdat dat alleen al de nodige aandacht vraagt. Ik ben benieuwd wat de gemeente van jouw ideeën vindt

Antwoord

╱╱┏╮╱╱┃┃▉━╯┗━╮▉┈┈┈┈┃▉╮┈┈┈┃╱╰━━━╯

Antwoord

Ho dat gaat mis. Dit was bedoeld als duimpje omhoog :-)

Antwoord

Leuk initiatief. Ik vind de muurschildering onder het viaduct bij de Burg Roelenweg ook heel leuk. Een dergelijke schildering zou hier ook mooi tot zijn recht komen.

Antwoord

Leuk idee! Idd kleur! mooie teksten of woorden 👍

Antwoord

De ingang is heel saai. Voor zo’n mooie wijk als stadshagen. Meer kleur, en vriendelijkheid. En een welkom gevoel.

Antwoord

precies dat 👍

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 12-04-2021