Een mooie entree voor Stadshagen Zwolle

Het is alweer even geleden dat we van ons lieten horen. We kunnen delen dat alle voorbereidingen klaar zijn en dat we vanaf 17 april echt gaan starten! We beginnen met een grondige gevelreiniging van het viaduct en in het weekend van 20 en 21 april wordt de grondlaag aangebracht. Hiervoor kunnen we nog een aantal vrijwilligers gebruiken. Dus mocht je mee willen schilderen met de kunstenaars dan kan dat op zaterdag 20 en/of zondag 21 april (we ontvangen graag een mail als je mee wilt doen).

Als alles meezit met het weer zou half mei Entree Stadshagen klaar moeten zijn. Op zaterdag 8 juni volgt een officiële opening met daarbij een leuke markt pal naast het viaduct. Later meer hierover!

We kijken uit naar het eindresultaat! Tussendoor kun je ons blijven volgen via instagram #entreestadshagen

Als er vragen zijn kun je altijd mailen naar entreestadshagen@outlook.com

Entree Stadshagen
Martin en Robert

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Martin, Bedankt voor het indienen van dit leuke initiatief! Het is nu zaak om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor je idee. Bewoners kunnen dit doen door een like (hartje) te geven aan dit initiatief en door te reageren. Ik ga intern alvast één en ander uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ga jij alvast nadenken over financiering, welke kunstenaar dit soort projecten kan doen etc? Dan spreek ik je vast snel! Groetjes Marjolein Geurtsen (wijkbeheerder West)

Reacties

Werkzaamheden van start kuntsporject ‘Entree Stadshagen’ In april gaan de werkzaamheden van start rondom het spoorviaduct over de Frankhuizerallee langs de Hasselterweg. Het kunstproject ‘Entree Stadshagen’ is na 2 jaar voorbereidingen zover en wordt gerealiseerd. Dit brengt enige hinder met zich mee doordat er wegafsluitingen zullen zijn voor de veiligheid van de kunstenaars. De wijk blijft bereikbaar of er kan worden omgereden via de Belvederelaan (afslag de Tippe) en station Zwolle Stadshagen. Verkeershinder Verkeersbureau BUKO infrasupport en de gemeente Zwolle zorgen voor een bereikbare wijk én veilige werkplek voor de kunstenaars. De wegafsluitingen zullen plaatsvinden op 17 en 18 april voor de reiniging van het spoorviaduct. Dit betreft een volledige afsluiting van de hele weg. Daarna, in de periode 22 april tot en met 19 mei, verschillende dagen voor het realiseren van het kunstwerk. Hierbij zal telkens één rijstrook afgezet zijn.

Antwoord

We zoeken nog een aantal vrijwilligers die zaterdag 20 of zondag 21 april een paar uurtjes willen meehelpen met het aanbrengen van de grondlaag. Als je mee wilt doen stuur dan even berichtje naar entreestadshagen@outlook.com Vanaf 17 april gaan we dus echt starten! We beginnen met een grondige gevelreiniging van het viaduct en in het weekend van 20 en 21 april wordt de grondlaag aangebracht. Van 17 april t/m 21 april is het viaduct dus tijdelijk afgesloten. Als alles meezit met het weer zou half mei Entree Stadshagen klaar moeten zijn. Op zaterdag 8 juni volgt een officiële opening met daarbij een leuke markt pal naast het viaduct. Later meer hierover! Tussendoor kun je ons blijven volgen via instagram #entreestadshagen Entree Stadshagen Martin en Robert

Antwoord

Planning De workshops van de kunstenaars zijn op Symphonica Stadshagen op 24 juni en 2 september tijdens het Stadshagenfestival. Robert: ‘Om de verbeelding en creativiteit van de deelnemers aan te wakkeren worden er drie verhalen verteld door een verhalenverteller uit de wijk. Deze verhalen spelen zich af in de geschiedenis, het heden en in de toekomst.’ Voor de schildering van het viaduct wordt een verf gebruikt die luchtverontreinigende stoffen aantrekt en omzet in onschadelijke nitraten. Martin: ‘Zo wordt de lucht gezuiverd en beschermt dit viaduct straks mensen tegen schadelijke gassen.’ We zijn heel bij dat we na twee jaar de financiering rond hebben en kunnen starten. Samen met buurtbewoners maken we er iets moois van.

Antwoord

We hebben prachtig nieuws; het project wordt definitief gerealiseerd!! Bewoners Martin van den Berg, Robert Jansen, Stadshagen Totaal en kunstenaars Lonneke Schildert en Anke Huizinga gaan het spoorviaduct bij kruising Frankhuizerallee-Hasselterweg verfraaien. Wijkbewoners worden uitgenodigd om mee te werken aan dit kunstwerk, waarmee de entree van de wijk een warm welkom wordt. Robert: ‘We organiseren op verschillende middagen en avonden workshops. De mooiste, leukste en meest bijzondere tekeningen en schilderingen van bewoners vormen uiteindelijk het totale kunstwerk.’ Robert en Martin willen op deze manier ook allerlei groepen bewoners samenbrengen die elkaar anders waarschijnlijk niet tegen zouden komen. Martin: ‘Kunst kan verbinden en het maakt trots als je als bewoners hier samen en zichtbaar een bijdrage aan hebt geleverd.’

Antwoord

Goed idee! EN is het een idee dan ook de andere ingang van de wijk (rotonde Milligerplas) mee te nemen in eenzelfde thema? Zodra er meer bekend is wil ik overigens best een handje helpen als de agenda het toelaat!

Antwoord

Dank voor jouw bericht en hulp is altijd welkom. Ik zal deze week een update plaatsen waarin ook info is opgenomen over de vervolgacties en de bijdrage die je daaraan kunt leveren.

Antwoord

We zijn een periode achter de schermen bezig geweest en hebben voorbereidingen getroffen om het initiatief naar de volgende fase te brengen. We hebben gesprekken gevoerd met diverse partijen en hebben een uitvraag naar kunstenaars opgezet waarin zij worden gevraagd voorstellen voor te bereiden. Een belangrijk element daarbinnen is dat bewonersparticipatie moet zijn geborgd. We willen het kunstwerk met en voor de bewoners van Stadshagen gaan realiseren. We hebben al reacties ontvangen en zien uit naar de voorstellen die de kunstenaars gaan doen.

Antwoord

Leuk! We zijn benieuwd!

Antwoord

Hoi Marin,Inmiddels zijn we alweer een hele tijd verder en ben ik benieuwd wat de status van dit project is. Zijn er nog ontwikkelingen? Zo ja, het lijkt mij heel tof om hier aan mee te werken en door middel van graffiti kunst er een mooie kleurrijke entree van te maken. Waarbij buurt bewoners mee kunnen denken over de invulling en evt kunnen helpen bij het aanbrengen. Ik hoor graag van je! Groet Gilbert Graffiti for You

Antwoord

ik ondersteun het idee van Rita van Dijk, Lijkt me leuk om er een gevoel aan te geven van het betreden van een Kasteel. Stond deze er vroeger ook?

Antwoord

Dag Henk, dank voor jouw bericht en deelname. Wij zijn in gesprek met ProRail en de gemeente en zijn ook aan de slag met de voorbereidingen voor bewonersparticipatie waarin het de bedoeling is dat ideeën en uitvoering samen met kunstenaars worden opgepakt.

Antwoord

Leuk initiatief. Een mooi warm welkom thuis gevoel voor Stadshagen.

Antwoord

Afgelopen maandag heb ik een positief en leuk gesprek gevoerd met de gemeente Zwolle(Marjolein Geurtsen) . Zij steunt het idee en maakt zich er sterk voor. We kunnen het echter niet alleen dus zijn op zoek naar wijkgenoten die hier samen met ons de schouders onder willen zetten. Als je ons wilt helpen dan zie ik jouw reactie graag tegemoet!

Antwoord

Mooi initiatief Martin. Op naar een kleurrijke en inspirerende entree. Een entree die diversiteit ondersteunt en iedereen een warm welkom geeft.

Antwoord

Hallo Martin Een soort stadsmuur.. Aan de andere kant ..Westenholte park verhalen over Roofridder zijn kasteel Dus misschien een soort idee van het binnenkomen van een vesting.

Antwoord

leuk idee Rita! we hebben nu eerst nog meer ondersteuningen nodig en dan de procedurele kant en het geld hè....

Antwoord

Laat het me weten. Groet Rita

Antwoord

Hallo, Ik ben Lonneke van Zutphen uit Zwolle. Ik maak muurschilderingen en ben heel erg geïnteresseerd om van de entree van Stadshagen iets heel bijzonders te maken. Ik heb zo'n 20 jaar ervaring en weet alle plekken wel een fijn nieuw fris uiterlijk te geven. Daar heb ik zelfs nog een hele bijzondere aanvulling op, want ik maak sinds kort ook muurschilderingen met speciale verf die de lucht zuivert van koolstofmonoxide en stikstofmonoxide! Ja echt, het klinkt een beetje to good to be true maar het werkt echt blijkt uit de tests. Ik vertel er graag meer over in een persoonlijk gesprek. Je kunt mijn werk zien op www.lonnekeschildert.nl Ik hoor heel graag wat ik voor jullie zou kunnen betekenen. Vriendelijke groeten, Lonneke

Antwoord

Hoi Lonneke, dank voor jouw enthousiaste reactie. Samen met de gemeente onderzoeken we eerst wat er mogelijk is en waar we eventueel tegenaan lopen in formele zin. Ik hoop dat er snel meer bekend is maar voor nu is het dus even afwachten...

Antwoord

prima, ik hoor het graag als jullie zo ver zijn.

Antwoord

Hallo Martin, Allereerst een heel goed 2022 gewenst, laat Zwolle komend jaar nog maar weer wat mooier worden he? Is er al overleg geweest met Prorail? Ik ben benieuwd wat hun reactie op jullie plannen was. Groeten Lonneke

Antwoord

Wij wonen hier letterlijk om de hoek. Ik zou dit idee graag uitbreiden met het aanleggen van een pad (schelpenpad of houtsnipperpad) met wat mooie borders door het grasveldje langs de erfwal en langs het trapveldje, inclusief een oversteek naar Frankhuis. Als het tunneltje dan ook mooi is, dan is het toch geweldig uitnodigend om even een lekker ommetje te maken vanuit de wijk naar Frankhuis of Westenholte!

Antwoord

Hoi Stephan, dank voor jouw reactie. Ik richt mij met dit initiatief voorlopig alleen op het viaduct omdat dat alleen al de nodige aandacht vraagt. Ik ben benieuwd wat de gemeente van jouw ideeën vindt

Antwoord

╱╱┏╮╱╱┃┃▉━╯┗━╮▉┈┈┈┈┃▉╮┈┈┈┃╱╰━━━╯

Antwoord

Ho dat gaat mis. Dit was bedoeld als duimpje omhoog :-)

Antwoord

Leuk initiatief. Ik vind de muurschildering onder het viaduct bij de Burg Roelenweg ook heel leuk. Een dergelijke schildering zou hier ook mooi tot zijn recht komen.

Antwoord

Leuk idee! Idd kleur! mooie teksten of woorden 👍

Antwoord

De ingang is heel saai. Voor zo’n mooie wijk als stadshagen. Meer kleur, en vriendelijkheid. En een welkom gevoel.

Antwoord

precies dat 👍

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 12-04-2021