Heraanleg en vergroenen Twistvlietpark

Als inwoners van Stadshagen willen we graag samen met omwonenden, jongeren, Kindcentrum Triomundo en de Gemeente Zwolle het Twistvlietpark verbeteren. Concreet willen we tot een heraanleg komen, meer groen aanbrengen in het park, jongeren een logischere plek en eigenaarschap over die plek geven en de wandelroutes spannender maken. 

Dankzij meer groen waait het minder en kan meer van het park genoten worden. Ons idee is om er een soort Central Park zoals in New York van te maken, maar dan op de schaal van Stadshagen. Een echte oase middenin de wijk. Waar je kunt wandelen, zitten, zonnen en relaxen. Doe je mee? 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Spencer,

Zou je weer even een update willen geven van de ontwikkelingen rondom het Twistvlietpark?

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen
 

Ha Spencer, Fijn dat je ook dit initiatief op Mijn Wijk hebt gezet! Ik hoop dat veel bewoners reageren en misschien ook willen meedenken. Het eerste overleg met verschillende partners wordt gepland. Ik ben benieuwd wat we samen kunnen realiseren! Groetjes Marjolein

Reacties

Het Stadshager Bos heeft je nodig! We zijn klaar voor uitvoering en al heel veel stappen gezet! De komende weken werkt de gemeente aan het verzamelen van alle ideeën voor de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier. Laat je stem horen dat jij een bos wilt in Stadshagen. Zo kun je helpen: 1: Laat een positieve reactie achter op https://stadsbroekenijsselvizier.zwolle.nl/idee/41#reageren 2: Kom naar een inloopbijeenkomst en vertel de gemeente dat je een bos wilt. Je kunt op 22 of 23 februari komen, opgeven doe je hier: https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=s8f7b8g5 3: Roep bekenden en je buren op om ook te reageren. Samen creëren we het Stadshager Bos!

Antwoord

Update: het project gaat naar de volgende fase. Er komt een projectleider vanuit de Gemeente Zwolle en die gaat het proces begeleiden naar realisatie. Alle ideeën van inwoners worden daarin meegenomen.

Antwoord

Ik lees dit nu pas, ik liep ook met een ideetje rond maar weet wat er al bedacht/beslist is. In de wijk zijn namelijk nergens fatsoenlijke voetbalveldjes op gras en in het Twistvlietpark is er een veld over. Ik meld me in ieder geval aan :)

Antwoord

Leuk Eelco! Er wordt binnenkort een projectleider vanuit de Gemeente Zwolle aangewezen en dan gaat het proces van start.

Antwoord

Hey! Ik las net in de Vinexpres over de heraanleg van het Twistvlietpark. Jammer dat wij het brainstormen gemist hebben, wij wonen nl aan het park. Super dat er meer groen gaat komen. Wij wonen sinds 2 jaar hier en vinden het park niet lokken om langer te gaan zitten. De speeltuin is erg karig en niet leuk genoeg voor wat langer. We hebben zelf kids van 0-6 jaar. In Utrecht, waar wij eerder woonden, hebben zij bijvoorbeeld een heel gave Natuurspeeltuin de Hoef in Leidsche Rijn. Heerlijke plek om te vertoeven met buren en de kids een tijd te laten spelen. Misschien een goede tip om eens naar te kijken. Savonds vinden wij het ook niet veilig voelen om in het park te lopen, vooral door de verlichting en een hele lege vlakte. En de paden zijn heel strak en recht toe recht aan, niet leuk om een “rondje” te lopen.

Antwoord

Bedankt voor je feedback, we nemen het allemaal mee! Binnenkort komen we met een praatplaat voor de buurt om samen daarover in gesprek te gaan. Alle feedback is welkom! Op Facebook (facebook.com/stadshagerbos) kondigen we die momenten aan

Antwoord

Super! Ik ga lid worden van de Facebook. 🤗

Antwoord

Over niet al te lange tijd zijn de praatplaten klaar voor de heraanleg van het Twistvlietpark: slimmer ingedeeld, groener, meer sport- en recreatiefaciliteiten, meer plekken voor ontmoeting en relaxen en nog veel meer 🙂 Samen met tal van partijen hebben we feedback opgehaald en geschetst hoe het Twistvlietpark van de toekomst eruit moet zien. Leuk om terug te kijken hoe het in 2013 was: https://goo.gl/maps/8ehk1tQvsNa1dreQ7 Omwonenden nodigen we in het 4e kwartaal uit om mee te denken en daarna: aan de slag!

Antwoord

Update: zojuist een voorbereidende meeting gehad voor donderdag 2 september als we met een groepje gaan brainstormen over de toekomst van het Twistvlietpark. In die brainstorm willen we omwonenden, jongeren, organisaties en gemeente met elkaar verenigen. We nemen alle bovenstaande feedback en ideeën mee. Heb je nog ideeën die je graag wil delen? Plaats ze gerust op deze pagina bij de reacties!

Antwoord

Beste Spencer,Een bericht namens mijn vrouw Rita van Dijk.Zij heeft geen bericht gehad voor de meeting van 2 september?Hoe kan dit?Zij heeft dit via een buurvrouw te horen gekregen??Zij is dus niet op die meeting geweest. Dat had ze wel graag!Zij heeft via haar mail adres geen bericht gehad.Zij heeft ook Cobie Hamming en Marjolein Geurtsen gecontact maar heeft geen mail adres van hun gekregenBij nakijken merk ik dat het inloggen op haar account niet lukt.Ook een nieuw wachtwoord aanvragen lukt niet.Hun kan dit, want mijn inloggen lukt wel.Graag heb ik even per mail contact met je om dit op te lossen.Met vriendelijk groetHenk van Dijk

Antwoord

Beste Henk, we gaan uitzoeken hoe dat kan. Mail me even via info@stadshagerbos.nl en dan pakken en het op vanaf daar

Antwoord

Per mail weer bericht verzonden.

Antwoord

In goede orde ontvangen, je ontvangt binnenkort bericht van ons

Antwoord

Zojuist een leuke bijeenkomst gehad met een aantal partijen om te komen tot een aanpak om tot een nieuw plan te komen voor het Twistvlietpark! Einde zomer de volgende stappen :)

Antwoord

Bij een nieuwe inrichting van het park waar meer bomen komen, wil ik vragen om zorg te dragen dat er bomen geplant gaan worden die diep wortelen en niet zoals sommige bomen in het park die aan de oppervlakte wortelen. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. Je ziet nu dat de wortels door de looppaden heen groeien. Gebeurt er iets, dan is de gemeente verantwoordelijk. Veel bewoners rond het Twistvlietpark gebruiken een rollator of rolstoel. Een park wat goed rolstoeltoegankelijk, bereikbaar en bruikbaar is, is voor iedereen zeer wenselijk. Ideeën: Bankjes zonder rugleuning aan het water .Tussen de bankjes een prullenbak. Het is samenbindend om met buurtbewoners bijv. de bankjes te mozaïeken voor een fleurig aanzicht. Picknicktafels ,bankjes , een waterpomp ( handen wassen, water drinken) prullenbakken, verlichting op zonnecellen .Enkele fruitbomen in het park. Speelgelegenheid waar ook kinderen met een beperking aan deel kunnen nemen.

Antwoord

Dank voor je ideeen Irene, dit nemen we mee!

Antwoord

Vanuit wijkstichting Stadshagrn Totaal denken en doen we graag mee!

Antwoord

Tof Gerdo, van harte welkom!

Antwoord

Een leuk ingericht losloopveld voor honden zou ook leuk zijn.

Antwoord

Nemen we mee als idee!

Antwoord

Een leuk ingericht losloopveld voor honden zou ook leuk zijn.

Antwoord

Aub geen honden in het nieuw in te richten park, er zijn genoeg losloop mogelijk heden.

Antwoord

Nemen we mee als idee!

Antwoord

Beste Spencer. Een heel mooi initiatief. Ik ben als Stadshagenaar en eigenaar van XLPRO (omwonende) aangesloten in het werkgroepoverleg en bouw graag samen door naar een multifunctioneler-, groener Twistvlietpark.

Antwoord

Tof Dirk Jan!

Antwoord

Leuk idee! Vanaf het fietspad aan de Zwaardvegerstraat kun je niet met een rollator oid het park inlopen. Men moet dan over de boulevard naar het winkelcentrum en van daaruit het park in. Maar ook op dezelfde manier weer terug. Ook lijkt het goed om meer verlichting in het park/langs de wandelpaden te maken. En voor de jongelui een mooie, eigen plek die wel zichtbaar is. Nu zitten ze onzichtbaar in het donker... En niet te vergeten, meer afvalbakken overal, vooral langs de boulevard. Dat is soms een drama.

Antwoord

Dank je wel voor je input Lianne, deze nemen we mee als ideeën!

Antwoord

Mooi dat er eindelijk iets gaat gebeuren aan de kale steppe wat de naam park niet mag hebben. Meer groen en een oase van rust en wandel plezier. Maar maak het dan ook verboden om er door te fietsen en je hond uit te laten. Kinderen kunnen nauwelijks op het gras spelen zonder in de hondestront te trappen.

Antwoord

Het is niet zozeer hondenpoep wat je in het park tegenkomt, maar ganzenpoep.

Antwoord

Dank voor je input Erich!

Antwoord

Voor de finacieën... idee.. potje koningdag wat nu 2 jaar niet is gevierd. Voor elke inwoner van Zwolle is een bedrag van iets van 2 a 3 euro..tenminste in mijn vorige woonplaats. Dit potje kun je mooi voor het twistvlietpark gebruiken. De Stormbaan willen vast de scouting wel realiseren..ze maken altijd prachtige stevige degelijke attributen voor hun scouting dagen.

Antwoord

Dank voor je berichten Rita, die nemen we mee als input!

Antwoord

Bij werkeren is een jeu de boules baan helaas overgroeit met onkruid. Meer in het park zelf 2 banen maken. met bankjes eromheen voor toeschouwers. Het fitnessplek waren wij en de jongeren het al over eens, ze zijn over datum. Gewoon een fitnessbaan wat je in het bos ziet, een stormachtige baan heeft denk ik meer effect bij jongeren en sporters. Vergunningen voor koffie to go of ijskar toestemmingen te geven. Delifrance aan de ene kant, andere versnaperingen karretjes aan de andere kant. Organiseer als het weer kan een picknick dag , of rommelmarkt, boekenmarkt, stekjesmarkt.. zoveel mogelijkheden. Iemand die Tai Chi geeft bijvoorbeeld zondagmorgen in het park, voor jong en oud.. 2 leden heb je al:) Er zijn zoveel mogelijkheden voor jong en oud. Er kan veel meer gebruik worden gemaakt van dit park als je het maar aantrekkelijk maakt. Groet, Rita van Dijk

Antwoord

Ook een stenen schaakspel of tafeltennis in het park.. of water attributen zoals in Nooterhof zou mooi zijn, om jong en oud meer naar het park te trekken. Water en zand trekt altijd aan.Een muziekkapel zou ook mooi zijn Wanneer het weer kan, zou hier muziek optredens kunnen plaats vinden. Kleine orkestjes

Antwoord

Meerdere bankjes zou veel meer mensen trekken en geeft een mooier aangezicht. (Het stenen trapje voor het bankje om bij het water te komen is niet geschikt voor oudere mensen. te smal, een aandachtspuntje) Ook naast de bankjes dan een prullenbak zoals jullie ook gehoor hebben gegeven bij het jongeren ontmoetingsplek en andere zitjes. Toch voor zo'n groot park mogen er best meer komen. natuurlijk is het ook prettig als iedereen zijn eigen vuil netjes opruimt.

Antwoord

Hallo Spencer Ook hier heb ik meerdere malen bij Stadshagen groen mijn ideen neergelegd. 2 Fonteinen in het water naast het twistvlietpark. De Rova is altijd erg druk om de trappen en het pad schoon te spuiten wat veel werk vergt i.v.m de ganzenpoep. Begrijp mij goed ik vind ganzen prachtige dieren. Als je fonteinen plaats is het probleem ganzen minder, die houden niet van fonteinen. Zelf altijd ganzen gehad en vijvers in de tuin. Bij de fonteinen zwommen ze niet.. Bespaart geld wat schoonmaken betreft van poep ruimen en daarnaast laat het het water leven. Gezelligheid. Langs het pad/trappen hebben jullie op ons verzoek 1 bankje geplaatst.. ouderen gaan niet gauw op de trap zitten. Er word gebruik van gemaakt.. alleen in deze tijd 1`5 meter zit er 1 of 2 mensen en valt het bankje in het niet op het lange stuk.

Antwoord

Wat meer bomen zou inderdaad mooi zijn en voor mijn (en vele andere) aanstaande pubers ook beweeg- en chillruimte zou tof zijn. En iets minder ganzen(poep) richting het water, waar je lekker kunt zitten, maakt het helemaal af!

Antwoord

Goede ideeën Nathalie, nemen we mee!

Antwoord

Wanneer er behoefte is om ook sport/beweeg elementen aan het geheel toe te voegen om er een beweegvriendelijke openbare ruimte van te maken, dan denk ik daar graag in mee.

Antwoord

Leuk idee Thijs, nemen we mee (inclusief je aanbod om mee te denken!)

Antwoord

Leuk idee Thijs, nemen we mee (inclusief je aanbod om mee te denken!)

Antwoord

Ik ben er helemaal voor om er een groene oase van te maken👍🏻

Antwoord

goed idee, wat meer bomen bijvoorbeeld, ze staan nu wel ver uit elkaar vind ik

Antwoord

Eens Erik! Dat vinden wij ook 🌳🌳🌳

Antwoord

Leuk initiatief! Ik pleit voor meer prullenbakken, ik vind dat daar nu op de looproutes te weinig van zijn. En ook bij het huidige 'bushokje' van de jongeren plek is veel afval. Er staat bijvoorbeeld geen prullenbak direct naast de bankjes, maar een stukje verderop. Hierdoor moeten jongeren opstaan om iets weg te gooien en dat is natuurlijk niet stoer 😉 afval weg gooien laagdrempeliger maken, bijvoorbeeld met zo'n basket als bij de speeltuin of een andere creatieve prullenbak

Antwoord

Goed idee Evelien! Nemen we mee!

Antwoord

Mooi initiatief. Vergeet ook vooral niet de bewoners van Werkeren. Zou fijn zijn als er ook mogelijkheid is voor rollator/rolstoel gebruikers om in de zomers wat schaduw op te kunnen zoeken. De appartementen warmen enorm snel op en beschikken niet over een balkon.

Antwoord

Goed punt Carine! Meer groen verkoelt en brengt schaduw die koeler is als kunstmatige schaduw!

Antwoord

Oh super idee... als het grote veld maar beschikbaar blijft voor evenementen, o.a. stadshagen festival

Antwoord

Goed punt Annet, dat nemen we mee!

Antwoord

Oh super idee... als het grote veld maar beschikbaar blijft voor evenementen, o.a. stadshagen festival

Antwoord

Super initiatief! Is het idee ook de trappen naar de vijver toe wat gezelliger te maken waardoor er ook wat minder overlast is van de ganzen? Verder zou leuk zijn: - Leukere (avontuurlijke) speeltuin voor de kids - Sport toestellen of parcours - Horeca aan het water (evtl café) - Gezellige boulevard

Antwoord

Goede ideeën Sebastian! De verbinding met het water willen we inderdaad gezelliger maken! De rest nemen we mee!

Antwoord

Mooi initiatief. Past in het grote groene plaatje van Stadshagen. Samen maken we de wijk steeds groener. Echt werk ipv tekentafelwerk. Bewoners maken de wijk inclusief. People, Planet, place

Antwoord

Zo is dat Milou! 🌳🌱

Antwoord

Biodiversiteit kan alleen maar beter worden. Aansluiten bij plannen van (nieuwe) school om schoolplein te vergroenen.

Antwoord

Ja leuk Erik! We zijn in contact met de school en maken er samen 1 integraal plan van!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 17-04-2021