Een plek voor iedereen

In het Prins Clauspark in de Veerallee hebben we de laatste tijd (jaren) best wel last van overlast. Er verzamelen zich groepen jonge lui die het park zien als een hangplek. De volgende dag is het vaak een enorme rotzooi. Flessen drank, lege zakken chips, wietzakjes, lachgas patronen. 
Daarnaast wordt er naar mijn idee gedeald. 
We zijn er als bewoners wel een beetje klaar mee. Meldingen bij de politie helpen niet en dat stadium zijn we eigenlijk wel gepasseerd. Het Prins Clauspark moet een plek zijn waar mensen. Jong en oud samen kunnen komen. Waar kinderen zonder zorgen in de speeltuin kunnen spelen en geen drinkende, rokende jongeren zien. Of in het ergste geval stappen in een stuk glas. 
We vinden het ook helemaal geen probleem dat  er jongeren in het park gezellig bij elkaar komen, maar laat ze zich dan beetje aan de waarden en normen houden van een gezins park. 
mijn idee is dan ook om wat meer bewust wording te creeeren in het prins Claus park (speeltuin). Dat het een plek is om te spelen, te zitten en te genieten. En niet een plek is om bier te drinken, drugs te gebruiken en rotzooi te maken. Die we als bewoners de volgende dag weer op moeten ruimen. 
het idee van bewustwording zou ik vorm willen geven door bijvoorbeeld borden te plaatsen (met iets in de trant van: welkom in dit mooie Park. Laten we het ook mooi houden. Ruim je rommel op als je weggaat. Er spelen hier kinderen dus denk een beetje aan je gedrag) in het park. maar ook bijvoorbeeld extra grote prullenbakken. 
Het park moet weer een plek worden waar gezinnen met plezier naar toe gaan en hun kinderen vertrouwd los kunnen laten. Ik wil graag mee denken hierin. Ik Hoop jullie ook. Let even niet op de spelfouten. 😉 typ dit laat in de avond op m'n telefoon. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Goedemiddag Michiel, Zoals telefonisch afgesproken, vindt er 6 juli een gesprek plaats met wijkbeheerder Jurrien Stroomberg over jouw initiatief. Met vriendelijke groet, Natascha Jannink Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Goedemiddag Michiel, Ik mail je met betrekking tot jouw initiatief ‘Een plek voor iedereen’ die je op het platform MijnWijk hebt geplaatst. Ik heb toen aangegeven dat het belangrijk is dat jouw initiatief ondersteund wordt door andere wijkbewoners. Er moet draagkracht en betrokkenheid gecreëerd worden. Het is inmiddels enkele weken geleden en ik vroeg mij af hoe het er nu voor staat. Ben je wellicht met een aantal bewoners in gesprek gegaan en ben je misschien al bezig met het uitwerken van het idee? Kortom, ik ben erg benieuwd hoe het er voor staat. Ik hoor dan ook graag van je! Alvast bedankt! Groet, Natascha Jannink Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Beste Michiel, Wat fijn dat je actief meedenkt over de wijk en dan in jouw geval het Prins Clauspark! Om erachter te komen of meer mensen dit een goed idee vinden, is het belangrijk dat het initiatief voldoende ondersteuning krijgt. Spoor wijkgenoten aan om jouw initiatief te steunen door een hartje uit te delen op MijnWijk en ga eventueel op zoek naar mensen die willen deelnemen aan dit initiatief. Succes! Wil je meer weten hoe het daarna verder gaat, kijk dan op de pagina Ideeën https://mijnwijk.zwolle.nl/handleiding Met vriendelijke groeten, Natascha Jannink Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Samen 'hangen' is leuk en belangrijk voor jongeren, maar rotzooi trappen (zoals ook de vernielingen op het hondenveldje), de boel vervuilen en eerlijk gezegd; een onveilig gevoel bezorgen, is een heel ander verhaal. Hoewel ik niet zeker weet hoeveel indruk een paar borden maken op het soort mensen dat zoveel troep maakt, kan ik dit idee alleen maar steunen. Er moet hoe dan ook iets gebeuren.

Antwoord

Michiel als mede wijkbewoner met pubers in huis (die er overigens niet rondhangen) wil ik best met je meedenken.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 04-03-2021