Opknapbeurt hondenspeeltuin

De hondenspeeltuin in het Prins Clauspark in Veerallee is ooit aangelegd door vrijwilligers. De gemeente Zwolle heeft er een hek geplaatst voor de veiligheid van de honden en een pad aangelegd, zodat de hondenbazen niet meer glibberen bij nat weer.

De speeltuin kon in 2019 wel weer een opknapbeurt gebruiken. Vandalen hadden namelijk vernielingen aangebracht en het onkruid groeide weelderig op het pad. Wijkbeheerder Jurrien Stroomberg beloofde de kosten te vergoeden, waarna de bewoners aan de slag zijn gegaan. Onderdelen van het speeltoestel zijn vervangen of gerepareerd en het pad is onkruidvrij gemaakt en met de hand afgestoken zodat deze weer breder werd. Bewoner Corinne Burgman: “Dat was echt een zware klus, waar we de blaren op de handen aan overhielden, maar het resultaat mag er zijn.”

ROVA kwam een week later met een machine nog een keer het pad machinaal bewerken en voorzien van Schots graniet. Ook in de rest van het park hebben de paden een onderhoudsbeurt gekregen. Nu ligt de speeltuin er weer picobello bij en maken de honden met veel plezier gebruik van de toestellen. “We hopen dat de jongelui dit ook waarderen en de zucht naar vernieling kunnen laten rusten.”

De vernieuwde speeltuin is nu ook een leer- en ontmoetplek geworden. Corinne: “Er zijn twee workshops gegeven, zoals de workshop Detectie waarin honden leren om geuren te herkennen en te zoeken. Zowel de honden als de baasjes hebben veel plezier gehad bij deze workshops.”