Koffie, kleur en groen in de kruidenbuurt op Burendag

De bewoners van de Kervelweg, Kaasjeskruidweg en Kamilleweg in Westenholte willen Burendag niet alleen gebruiken om met elkaar koffie te drinken. Bewoners Peter de Jongste en Joanne van Staalduine plaatsten dan ook op MijnWijk het bericht dat de bewoners ook de groene en handige handen willen laten wapperen.

Marjolein is wijkbeheerder stadsdeel west. Daaronder vallen de wijken Stadshagen, Spoolde en Westenholte. “De bewoners denken aan geveltuintjes, bloembakken en minituintjes rond bomen. Dit soort groene initiatieven juichen wij toe, omdat ze bijdragen aan een beter klimaat. Meer planten en bloemen staat niet alleen gezellig, door de schaduw die ze geven maak je de buurt ook koeler; en regenwater stroomt makkelijker de grond in via tuintjes dan via tegels. Bijen voelen zich thuis in bloemrijke buurten. Dat is weer belangrijk voor de bestuiving en dus voor ons voedsel.”

De voorbereidingen voor Burendag in de kruidenbuurt zijn begonnen. “Ik maak vaak wel een afspraak met de bewoners om de mogelijkheden te bespreken en op locatie de situatie te bekijken. Niet alle buurtbewoners kunnen of willen actief meewerken aan een initiatief, maar Op MijnWijk kunnen zij wel de voortgang volgen en een reactie geven.”

Meer over de kruidenbuurt