Multifunctioneel sportveld (oud) Westenholte

(Oud) Westenholte is een kindvriendelijke buurt met veel kinderen en jongeren in de basisschool tot en met middelbare schoolleeftijd. Door de jaren heen is dat toegenomen doordat veel jonge gezinnen in de wijk zijn komen wonen.

Voor de kinderen en jongeren zijn er in (oud) Westenholte nauwelijks passende speelvoorzieningen waardoor ze in de buurt rondhangen. Medio 2016 is het voetbalveld tussen de Voorsterweg en Papaverweg aangelegd. In de jaren daarop tot op heden is het voetbalveld een ontmoetingsplek geworden voor jong en oud. De jongeren uit de buurt verzamelen zich op het voetbalveld om samen te voetballen of andere activiteiten te doen. Tijdens de jaarlijkse buurtdag gebruiken de buurtbewoners het veld ook om sportactiviteiten te organiseren. Ook organiseerde de vrijwilligersorganisatie Sonrise tot medio 2020 wekelijks sportactiviteiten voor de buurtkinderen vanaf 12 jaar. Deze werden wekelijks met plezier bezocht. De reden om met dit initiatief te komen heeft een aantal oorzaken. Hieronder vier oorzaken in steekwoorden:

  • Overige sportvoorziening in de buurt sluiten niet aan bij de wensen kinderen en jongeren;
    Onaantrekkelijke veld en blessure gevoelig;
  • Het voetbalveld wordt gebruikt als honden toilet;
  • De wekelijkse sportactiviteiten voor de kinderen en jongeren zijn gestopt.


We denken dat een multifunctioneel sportveld de oplossing biedt voor de bovengenoemde situaties. Dat is belangrijk, want sport verbindt mensen en helpt kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling. Daarnaast is het goed voor de gezondheid. Tot slot wordt door dit initiatief sporten hierdoor weer aantrekkelijk en toegankelijk gemaakt voor alle kinderen en jongeren in de wijk. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

Tot slot denken we dat een multifunctioneel sportveld breder ingezet kan worden. Naast het reguliere gebruik door de jongeren en kinderen, kunnen op het multifunctionele sportveld activiteiten en sporten en bewegen georganiseerd speciaal voor ouderen. Denk hierbij aan Woonzorgcentrum Westenhage. Voor deze doelgroep zal het sportveld goed bereikbaar en veilig zijn door de omheinde en vlakke ondergrond. Daarnaast kunnen omliggende instellingen zoals basisscholen, kinderopvang of zorginstellingen gebruik maken van het veld.

Hoofddoel:
We willen een gevarieerde, aantrekkelijke, onderhoudsvriendelijke en multifunctioneel sportveld realiseren waar jong en oud kunnen sporten en elkaar ontmoeten. Het multifunctioneel sportveld dient onderhoudsvrij en geluidsarm te zijn met de mogelijkheid om bijvoorbeeld te voetballen, basketballen en eventueel andere activiteiten

Wij vragen de Gemeente Zwolle om:
* Financiele bijdrage om deze wens te realiseren
* Begeleiding in dit traject
* Onderhoud en reparaties

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Roger,

Geen idee wat de stand van zaken nu is, maar ik wilde je er even op attenderen dat de subsidie 'Overijssel in beweging' weer open staat.

Hier vind je meer informatie:
Subsidie Overijssel in beweging - Provincie Overijssel

Hartelijke groet,
Marjolein

Hallo Roger,

Zou je weer eens een update van je initiatief op MijnWijk willen geven? Waar staan jullie nu, wat is de volgende stap.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Hallo Roger, Bedankt voor het indienen van je initiatief! Leuk idee! Het is nu belangrijk om draagvlak voor je plan te gaan creeren. Dat kan door het verzamelen van hartjes en wellicht meer deelnemers. Wanneer er voldoende draagvlak is, kom ik graag met jullie in gesprek. Misschien wel goed om alvast mee te geven dat mocht er een bijdrage mogelijk zijn vanuit de gemeente er waarschijnlijk ook nog geld uit andere bronnen moet komen (subsidies, buurtacties etc). Goed om hier ook alvast over na te denken, het blijft immers een buurtinitiatief dus jullie zijn aan zet. Ik hoop tot gauw! Met vriendelijke groet, Marjolein Geurtsen

Reacties

Goed initiatief, in een wijk als Westenholte mag dit niet ontbreken. Ontmoeten en sporten. Zie op de foto ook baskets. Erg goed dat ook dit hier in Westenholte komt.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-11-2020