Meer Groen, Minder Grijs op de Herfterweg

Bij ons in de straat liggen veel tegels en is de straat breed. Er zijn voldoende plekken waar deze omgetoverd kunnen worden naar groenvakken. Meer groen geeft de straat een metamorfose, zorgt voor biodiversiteit, reguleert de temperatuur bij hitte, voert water af tijdens hoosbuien en geeft de bomen een plek waar ze uit kunnen groeien tot een duurzame volwassen boom.

Nu zijn er veel plekken op de stoep waar het gras tussendoor groeit omdat het nauwelijks belopen wordt. Dit zijn uitstekende plekken voor planten. Ook de vakken onder de bomen zijn kaal en nu alleen aantrekkelijk voor de passerende hond om zn behoefte achter te laten.

In deze straat met veel jonge gezinnen zou het heel leuk zijn om de planten aantrekkelijk te maken voor insecten (vlinders, bijen) en dus ook vogels en daarmee de biodiversiteit te ondersteunen. Ook het planten van eetbare planten of kruidensoorten zou leuk én leerzaam zijn.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Dirk Dietz, volgende week neemt Claudine Conradie contact met je op voor het maken van een afspraak. Groeten, Ilse 

Dag Dirk Dietz, de Herfterweg is een prachtige woonstraat met inderdaad overbodig veel tegels en klinkers. Groen toevoegen zal de straat goed doen. 

Ik zie dat jouw initiatief 7 keer geliked is. Met de knop "deel dit initiatief" kun je via oa whatsapp buren naar MijnWijk krijgen. Zij kunnen jouw idee liken, een reactie achterlaten of zich bij jou aansluiten door de knop "neem deel aan dit initiatief" te gebruiken.

Wanneer er deelnemers zijn die met jou het idee verder willen uitwerken, kom ik graag een keer langs om uitleg te geven wat wij (gemeente Zwolle) voor jullie kunnen betekenen. Laat het mij via dit platform weten als je minimaal drie mensen hebt die met jou de verkenning willen starten, dan maken we een afspraak bij jullie in de straat.

Groeten Ilse Bloemhof (wijkregisseur Stadsdeel Oost)

Reacties

Beste Ilse, We zijn met een groepje die de verantwoordelijkheid op ons willen nemen om het verder uit te werken. Het lijkt ons leuk om verder te kijken hoe we verder kunnen! Vriendelijke groet, Dirk

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 18-09-2022