Speeltoestel en bankje Scharten Antinkstraat

Aan de Scharten Antinkstraat ligt tussen de huizen een grasveldje dat nu vooral gebruikt wordt door hondenuitlaters. We willen het graag meer een buitenspeelplek maken met een paar speeltoestellen, een bankje erbij en een paar doelen om te voetballen. Zo krijgen we onze kinderen makkelijker de deur uit om even lekker buiten te spelen! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi Aukelien, we hebben elkaar vorige week gesproken over jullie BUurtinitiatief. Jouw buurvrouw Elly was daar ook bij. We hebben in dat overleg gesproken over jullie ideeën voor het groene veld als centrale plek in jullie straat. De haag is beperkend en schermt het zicht op het groen af. Jullie willen op het veld een plek voor spelen en ontmoeten. Hondenpoep zorgt nu voor overlast en beperkt het gebruik van het veld om er te spelen. 

Ik heb jullie meegenomen in de gemeentelijke plannen om in de groene driehoekken van de Roland Holststraat, Scharten Antinkstraat en Herenweg wadi's aan te leggen. Jullie ideeen voor het veld en de wadi's kunnen prima samen gaan. 

In de bijlage (zie bestandje linkerkolom) heb ik het plan voor de Roland Holststraat bijgevoegd. Dit geeft jullie een beeld. 

We hebben afgesproken dat jullie gaan inventariseren bij jullie buren welke onderdelen jullie als buurtinitiatief (ontwerp, aanleg en beheer)  willen oppakken: 

  • speelplek
  • beplantingsvak(ken) / moestuin

Laat het mij weten als er vragen zijn. Ik help jullie graag verder. 

Groeten Ilse 

  

ter info: Op donderdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven uit Zwolle met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 10 en 11 maart de omgeving te vergroenen. Meer informatie over aanmelden bij Groene Loper:  link naar Groene Loper

Groeten Ilse 

Dag Aukelien, we hebben deze week kennis gemaakt en de volgende aanpak bepaald: ik leg aan mijn collega's van Speeltuinen voor of aanleg van een nieuwe speeltuin past in het gemeentelijke beleid. Mocht dit pad doodlopen dan gaan we het stappenplan van een buurtinitiatief starten. Welke stappen dat zijn zie je op de homepagina onder de knop bovenin het scherm "zo werkt het" en vervolgens "initiatieven" in de linker kolom. groeten Ilse 

Dag Aukelien, Dank voor het plaatsen van jouw idee op Mijnwijk. De groene driehoek in jullie straat is nu kijkgroen, daar kan inderdaad veel meer mee! Ik zie dat meerderen jouw idee ondersteunen, daarom  kom ik graag bij jullie langs om over de mogelijkheden te praten. Via mail neem ik contact met je op om een afspraak te maken. Groeten Ilse Bloemhof

Reacties

Leuk idee!!

Antwoord

Goed idee

Antwoord

Goed idee snel uitvoeren

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 09-10-2022