Vergroenen PC Hooftstraat

Het plantsoen in de PC Hooftstraat ligt er nu wat troosteloos en verdroogd bij. Nadat we de mening van alle straatgenoten hebben geinventariseerd willen wij als Tuinmannen proberen om ons parkje meer kleur, groen en schaduw te geven. Daarnaast willen wij kijken of het mogelijk is om regenwater van onze daken te gebruiken bij het begieten van de nieuwe planten en bomen.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Vandaag zijn de laatste puntjes op de i gezet. Het ontwerp voor het adoptiegroen/tuinvakken en het gemeentelijk groen (bomen, struiken en gras) op het plein is nagenoeg gereed. Groenontwerper van gemeente Andrea heeft samen met de tuinmannen een aantal knopen doorgehakt en advies gegeven over het buurtinitiatief: maatvoering/vormgeving van de tuin, bloemenkeuze, fruitbomen. Tijdens burendag 26 sept informeren de tuinmannen de buurt en werken ze die dag aan de boomtuin om hun -tijdens NL Doet geplante- Koningslinde.

Beste Edwin en andere tuinmannen, Wat fijn dat jullie actief meedenken over het verbeteren van de buurt! Het plantsoen kan inderdaad wel een opknapbeurt gebruiken. Mooi dat jullie al medestanders in de buurt gevonden hebben. En goed om te lezen dat er ook nagedacht wordt over zaken als hergebruik van regenwater. Nu gaan jullie de ideeën verder uitwerken met wijkbeheerder Ilse Bloemhof en wordt duidelijk wat de gemeente voor haar rekening neemt en wat jullie aandeel wordt in het verbeteren van het plantsoen. Veel succes! Ik kom graag een keer langs om de voortgang en het resultaat te bekijken. Met vriendelijke groeten, Michiel van Willigen, wethouder participatie

Reacties

Goed idee! Dat mooie pleintje verdient een mooie groene aankleding

Antwoord

Ik kon er woensdag niet bij zijn, maar ik ben blij met dit initiatief.Laten we hopen dat we een mooi en groen pleintje krijgen!

Antwoord

Ik was woensdag verhinderd maar Frank heeft me bijgepraat. Ziet er veelbelovend uit en fantastisch dat zoveel bewoners mee willen doen. Ik sluit me hier graag bij aan!

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 02-07-2020

Prachtig initiatief. Wil daar waar nodig meehelpen om dit te realiseren.

Antwoord

Goedzo, kan er leuker uitzien en beter werken voor wateropname en verkoeling.

Antwoord

Goedzo, kan er leuker uitzien en beter werken voor wateropname en verkoeling.

Antwoord

Goedzo, kan er leuker uitzien en beter werken voor wateropname en verkoeling.

Antwoord

Mooi initiatief. En fijn dat er groot draagvlak is in de straat.

Antwoord

Laat maar weten wanneer we kunnen gaan tuinieren😄

Antwoord

Mooi initiatief waar gelukkig veel steun voor is vanuit de straat. Nu nog de financiering en het plan rond krijgen (maar dat zal met de steun van Michiel geen punt meer zijn) en dan ziet onze straat er weer uit zoals het hoort

Antwoord

In deze buurt is dit een mooi plekje voor (klimaatadaptief)groen en (duurzaam) spelen en ontmoeten!

Antwoord

We willen graag dat de hele straat weer uitstraalt dat er veel groene vingers er bij betrokken zijn !

Antwoord

Mooi 👍

Antwoord

Het lijkt mij een goed voorstel. Ik fiets er regelmatig langs en het ziet er nu erg kaal uit.Veel succes!

Antwoord

Er is veel animo om er samen weer een prachtig pleintje met bomen, borders met bloeiende planten en echt gras van te maken.

Antwoord

Goed plan, laten we hopen dat de bomen die nu geplant worden, beter zullen aanslaan!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 27-05-2020