-Nieuwsbericht- De Argusvlinder ontpopt zich tot vakantiestraat

De zomervakantie stond voor de deur. Hoe leuk zou het zijn als hun straat in de zomer als 'vakantiestraat' zou worden ingericht. Bewoner Janine Otten legde haar idee voor aan de bewoners en aan de gemeente.

Plaatsvervangend wijkbeheerder Zwolle-Zuid Jeanette Santing: “Het is belangrijk dat bewoners hun idee voor de buurt bespreken met andere bewoners. Vooral in dit geval want twee parkeerplaatsen kunnen voor langere tijd niet gebruikt worden. Je kan dan een bijeenkomst plannen of briefjes bezorgen, maar dat kan nu ook met de website MijnWijk.”

Janine Otten: “We wonen in een leuk straatje waar het contact met de buren altijd goed is geweest. Iedereen vond het een goed idee om een tijdelijke vakantiestraat in te richten. Na overleg met de gemeente hebben we twee parkeerplaatsen omgetoverd tot een gezellige loungeplek om samen koffie te drinken, bij te kletsen, pannenkoeken te eten of gewoon te niksen en lekker te zitten. En af en toe zetten we de hele straat af om bijvoorbeeld een speelmiddag voor de kinderen te organiseren.”

Meer over de Argusvlinder