Grasveldje in plaats van bosjes UPDATE IN REACTIES ๐Ÿ˜

Mijn voorstel is om het heestervak leeg te maken en te vervangen voor een grasveldje met een omheining. Op het grasveldje staat dan een bankje met een prullenbak én een bord dat het geen uitlaat gebied is maar een speelveldje.
In de huidige situatie staan tussen de heester bosjes 3 boompjes, wat volgens een buurvrouw rozijnen boompjes zijn. Het zou leuk zijn als deze 3 boompjes behouden kunnen worden om toch wat diversiteit te houden én voor de vogels die er dankbaar gebruik van maken.

De omheining van het veldje zie ik graag in de vorm van een beukenhaagje. Zo is er toch een goede en groene afscheiding tussen de parkeerplaatsen én kunnen kinderen minder makkelijk de straat op rennen. Misschien is een combinatie van een hek en beukenhaagjes veiliger maar ik weet niet wat daar de mogelijkheden in zijn.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Inmiddels zijn er contacten gelegd en gaan we, samen met de bewoners, kijken wat we kunnen realiseren!

Beste mevrouw Buijs, Wat fijn dat jullie actief meedenken over het verbeteren van de buurt! Mooi dat je al medestanders in de buurt gevonden hebben. Vraag hen hier op MijnWijk het idee te liken. Zo zien anderen hoeveel bewoners achter het idee staan. Met vriendelijke groeten, Lucia Koetsier Team wijkservicepunt

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 02-11-2020

Mooi initiatief!

Antwoord

Dankjewel!

Antwoord

Het zou voor de buurt ook fijn zijn als het speeltuintje aan de mackayware ook gelijk mee genomen zou worden... voor onze kleintje erg gevaarlijk. Ook ligt de zandbak vol met katten poep waar de kinderen vrolijk mee spelen.. het is gewoon smerig! Zand eruit en rubberen tegels erin of hout snippers. Top idee voor het stukje Haag bij de van maanenware als ik zie hoe vaak daar savonds kinderen spelen snap ik het veilige gevoel van de ouders door daar een grasveldje te willen zodat de kans klein blijft dat daar een kind onder de auto komt, zo hard als iedereen daar rijdt.. Ik ben voor met toezicht van ouders bij overlast.. Samen sta je sterk om dit tot een positief einde te brengen๐Ÿ‘Š

Antwoord

Dankjewel! Ik ben het ook helemaal met je eens dat bij de Mackayware speeltuin het een vieze poep bende is. Erg jammer, ik heb al meerdere keren mn zoontje met zโ€™n handjes in de lucht mee naar huis gesleept omdat hij een drolletje had fijn geknepen. Misschien is het een idee om daar ook een project voor te maken op dit platform? Ik zal het zeker ondersteunen!

Antwoord

Prachtig idee! Er zijn zoveel jonge kinderen in de straat. Een mooie en veilige plek om (samen) te spelen dichtbij huis, gun ik ze van harte. Dus: ja, ik steun dit alternatief volop!!

Antwoord

Lief, dankje. En het is natuurlijk niet een plek voor alleen de kindjes maar ook de volwassenen kunnen elkaar hier makkelijk treffen. Een gezellig bakkie koffie of gewoon even kletsen zou een mooie positieve boost geven aan het saamhorigheid en daardoor ook veiligheid in de buurt. Win win dus! ๐Ÿ˜

Antwoord

Goed id en mooie en duidelijke onderbouwing in je voorstel

Antwoord

Dankjewel, ik heb er even de tijd voor genomen haha! En zo te zien delen veel mensen mijn idee en opvatting! Erg fijn om te zien!

Antwoord

Top initiatief!! Wij zijn voor!

Antwoord

Yes! Bedankt ๐Ÿ˜Š erg leuk om via alle kanalen zo veel positieve reacties te ontvangen! ๐Ÿ˜

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 03-08-2020