Groene start van de Staatsmanlaan

Graag wil ik het begin van de staatsmanlaan veel groener maken en een heel aantal stoeptegels eruit halen. Hieronder werkt ik de planner wat concreter uit:

  1. Het zou mooi zijn als een deel van de stoeptegels eruit worden gehaald op het kleine pleintje bij de Staatsmanlaan en de van Bosseware (zie 1e bijlage) In plaats daarvan kunnen er andere planten en soorten voor terug komen. Een klein paadje van grind zorgt ervoor dat kinderen er door heen kunnen lopen. Het plekje zorgt voor verkoeling en meer groen. 
  2. Rondom de eerste bomen die langs de staatsmanlaan zijn gepland zou het mooi zijn als er soms wat tegels uitgehaald worden, zodat de boom meer ruimte krijgt en meer vocht. Soms hebben bewoners deze grond al opgevuld met mooie bloemen. voor de stukken waar dat nog niet is gebeurd zou ik willen pleiten om er een beukenhegje omheen te maken. Dit gebeurt soms al op andere plekken in de wijk. 
  3. Als derde is er minstens een plek waar nog wel een boom geplant kan worden aan het begin vd staatsmanlaan vlakbij nr. 9. Heeft hier vroeger niet al een boom gestaan?
  4. Dan zou ik nog willen pleiten voor een heg van beuken langs de even kant van de staatsmanlaan. Hier ligt namelijk een vrij brede stoep. Wellicht is het mogelijk om er 1,5 tegel uit te halen en deze te vervangen door een hegje van beuken. Waar de deuren zijn van de huizen kan de heg dan even onderbroken worden. Aan deze kan van de straat mag niet geparkeerd worden er mag slechts worden ingeladen en uitgeladen.
  5. En als laatste zou ik willen pleiten voor een groene border bij de afvalcontainer! Die zien er ook prachtig uit. 

Hartelijke groet,

Luuk Timmer

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Het idee voor vergroening heeft helaas niet het gewenste resultaat gebracht. Er zijn geen ondersteunende bewoners die gezamenlijk met u dit project verder willen brengen.

U kunt nogmaals proberen om dit initiatief bij uw buren onder de aandacht te brengen.

Mocjht er geen belangstelling zijn dan moeten we het helaas hierbij laten en het initiatief naar het archief verplaatsen.

Als gemeente kijken we ook vol enthousiasme naar het plan om deze plek te vergroenen. Alleen zien we op dit moment nog niet zoveel draagvlak van bewoners. Probeer uw medebewoners ook enthousiast te krijgen voor dit initiatief. Wanneer er draagvlak is in de buurt kunnen we een afspraak maken om concreet te kijken wat er mogelijk is.

Wat fijn dat u onze site gevonden heeft voor bewonersinitiatieven. Uit uw voorstel maak ik niet direct op of dit een bewonersinitiatief is. Dus of u, samen met andere bewoners, ook de plantenvakken wil adopteren en onderhouden? Mocht dit niet zo zijn en is dit een verzoek aan de gemeente dan hoort het niet op MijnWijk. Ik kan uw verzoek dan doorsturen naar de betreffende afdeling. Ik hoor graag van u.

Reacties

Dag Jeanette, Nee, helaas heeft het niet geleid tot het gewenste resultaat. Wellicht later nog eens in de toekomst! Groet, Luuk

Antwoord

Beste Jeanette, Het is een eigen initiatief! Luuk

Antwoord

Ik bedoelde de boom bij Staatsmanlaan nr 7 ipv nr 9!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 29-01-2021