Jellissenkamp plein

De wijk Gerenlanden is al een flink aantal jaren oud. Het plein waar de Timmermeesterslaan in de Jellisenkamp overgaat is ondertussen toe aan een “update”.  Hoewel de bomen een jaar of 20 al eens vervangen moesten worden is deze vervanging niet optimaal uitgevoerd en bleef het plein nog erg versteend.

Daarom willen de bewoners het plein “vergroenen”. In overleg met de gemeente zijn er dan ook al een aantal aanpassingen gedaan zoals het aanleggen van meer en grotere plantvakken. Binnenkort zullen hier ook nieuwe bomen worden geplant. Het is dan de bedoeling dat de buurt de plantvakken adopteert en samen verder gaat inrichten.

Daarbij zal de insteek zijn dat het plein er niet alleen het hele jaar aantrekkelijk uit ziet maar ook een meerwaarde heeft in het kader van de biodiversiteit. Bijkomend voordeel is dat wij als buurt iets gemeenschappelijks hebben en er voor zorgen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste bewoners van de Jellissenkamp,

Wat mooi dat jullie de foto's van afgelopen zaterdag al op MijnWIjk hebben gezet. Ik heb ook nog wat foto's toegevoegd. De planten voor de vakken zijn besteld en we zorgen ervoor dat jullie vanaf 14 april kunnen gaan inplanten. Voor deze dag worden de planten bij jullie bezorgd. Als ik van jullie nog het aantal adoptanten door krijg dan maak ik de adoptieovereenkomst en zet ik die ook op MijnWijk. De ondertekening doen we wat mij betreft op zaterdag 15 april.

 

 

Beste Alexander,

Wat mooi dat jullie dit initiatief ook op MijnWijk hebben gezet. Op deze manier kan het ook als inspiratie dienen voor andere buurten in Zwolle. Omdat jullie via een andere route het initiatief zijn gestart zijn we al verder in het proces. De plantvakken zijn inmiddels aan aangelegd. Mijn collega Andrea Freund heeft mooie documenten gemaakt voor beplantingsplan en sfeerbeelden van beplanting. Deze heb ik op deze pagina toegevoegd. Jullie zijn akkoord met het plan en ik zal binnenkort de planten bestellen. Eind maart of begin april gaan jullie inplanten. Ik bevorder jullie initiatief naar voorbereidinig.  Het is leuk wanneer de andere bewoners zich hier ook aanmelden als deelnemer.

Vriendelijke groeten, Monique Wiegers

Reacties

Ondertussen zijn de bomen door de gemeente / ROVA geplaatst in de plantvakken. Op 11 april hebben wij als bewoners in het kader van NLDoet ons op het maken van insectenhotels gestort. Tijdens een succesvolle ochtend hebben wij een drietal hotels gemaakt waarvan er meteen 2 geplaatst zijn. De komnde tijd zullen er misschien nog wel wat extra bij komen! Tijdens ons werk kregen wij bezoek van de gemeente met de wijk-wethouder en entourage en kort daarop ook van https://hetgroenezuiden.nl/ dus mooi dat wij ons plein letterlijk in het zonnetje konden zetten. Over enkele weken zal de door de gemeente voorgestelde beplanting komen en zullen we die alsnog in het kader van NLDoet(-het-weer) in de plantvakken plaatsen zodat ons plein klaar is voor de toekomst.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 19-02-2023