Ittersumerpark en speeltuin verder uitbreiden

Het is mij opgevallen dat de speeltuin in het Ittersumerpark en bij de Calstraat vrij basaal is uitgevoerd, ondanks er heel erg veel kinderen in de wijk zijn.  Het zou leuk zijn als deze speeltuin nog verder wordt uitgebreid met bijvoorbeeld een trampoline, waterspel en meer natuur (rotsen, bomen etc).

Daarnaast zou het mooi zijn als er ook aandacht is voor (jong)volwassenen. Dus wellicht nog wat buiten fitness toestellen, meer zithoekjes etc. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Wat fijn dat je MijnWijk hebt gevonden en dat je mee wil denken en helpen over het verbeteren van de woonomgeving. Zoals jouw idee nu op MijnWijk staat, hoort deze hier echter niet thuis. De website MijnWijk is bedoeld voor initiatieven die buurtbewoners zelf oppakken (evt met ondersteuning van de gemeente). Je vraag om uitbreiding van de speeltuin heb ik doorgestuurd naar de verantwoordelijke binnen de gemeente. Deze geeft aan dat dit speelgebied nog niet in de planning staat voor renovatie en/of uitbreiding en dat er daarmee voorlopig ook nog geen budget beschikbaar is. Ik zal je idee daarom binnenkort archiveren. Tenzij je een ander idee hebt om als bewoners hier iets te realiseren. Bedenk daarbij wel dat speeltuinen altijd de eindverantwoordelijkheid is voor de gemeente en dat speeltoestellen ook aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Mocht je idee├źn hebben om als bewoners iets te kunnen realiseren dan zien we dit natuurlijk heel graag terug op MijnWijk!

Reacties

Initiatief is geplaatst op 02-06-2021