Speeltuinen Gerenlanden

Achter de Ulgerkamp is in de groenstrook een speeltuin die wel een opknap- en vergroeningsbeurt kan gebruiken. Zo is er een zandbak die vooral door de katten erg leuk gevonden wordt. Het zou mooi zijn als er in plaats daarvan een wilgenhut of een andere leuke natuurlijke speeloptie kan komen. 
Iets verderop, tussen de Wayerkamp en Ulgerkamp is nog een speeltuintje. Ook daar is vooral veel zand voor de katten en staan er verouderde speeltoestellen. Het lijkt ons mooi als er in plaats van dit speeltuintje een natuurlijke speelplek komt, waardoor er ook meteen ruimte is voor vergroening. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal,

Vanmiddag om 16.00 uur ontmoeten we elkaar in de grote speeltuin om keuzes te maken voor het definitieve ontwerp van de grote en de kleine speeltuin. Ik hoop dat we met Burendag de kleine speeltuin samen kunnen aanpakken en de grote in de loop van dit jaar. In de bijlages zet ik de eerste ontwerpen. 

Vriendelijke groeten, Monique Wiegeres

Beste allemaal,

Allereerst de beste wensen voor 2024! 

In december hebben jullie een brief ontvangen voor de ontwerpsessie op 15 januari. Hierin ook het verzoek om een mail te sturen wanneer je gaat deelnemen aan de sessie. Tot nu toe heb ik van 3 adressen een aanmelding  gekregen. Hierbij dus even een reminder voor de opgave. 

Vriendelijke groet,

Monique Wiegers

 

Beste allemaal,

Alle bewoners van de Ulgerkamp en Wayerkamp hebben een uitnodiging gekregen voor de ontwerpsessie op 17 januari om 15.00 uur in basisschool de Wingerd. Tot nu toe heb ik van 2 gezinnen een aanmelding binnen. Willen jullie ook op korte termijn reageren of je hierbij aanwezig kan/wil zijn? Dan kunnen we hier rekening mee houden. 

Voor nu wens ik jullie hele gezellige feestdagen toe en zien  en spreken we elkaar weer in het nieuwe jaar.

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste  allemaal, in overleg met Martine hebben we een datum geprikt voor een brainstormbijeenkomst over de speeltuinen Wayerkamp/Ulgerkamp. We nodigen iedereen (kinden en ouders) uit om op woensdagmiddag 17 januari om 15.00 uur samen met ons te brainstomen over de mogelijkheden voor de beide speeltuinen. De locatie volgt later maar we proberen een ruimte reserveren in basisschool De Zuidhof of De Wingerd. Binnenkort worden jullie ook via een brief uitgenodigd. Noteer dit moment vast in de agenda. 

Met vriendelijke groet,

Monique Wiegers

Beste allemaal,

Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad met de voorbereidingen voor Burendag. Na deze week ga ik aan de gang om een bijeenkomst te plannen voor kinderen en ouders. 

Vriendelijke groet,

 Monique Wiegers

Beste allemaal,

Donderdag 6 juni om 19.00 uur houden we een brainstormsessie. We beginnen bij het kleine speeltuintje aan de Wayerkamp en lopen daarna naar de grote speeltuin in het park achter de Ulgerkamp. Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om hier bij aan te sluiten, mee te denken en mee te doen. Ik hoop jullie te zien op donderdag 6 juli.

Vriendelijke groet, Monique Wiegers

Beste allemaal, mooi om te lezen dat iedereen zo enthousiast is. Is het een idee om een moment te prikken en samen te brainstormen over de mogelijkheden?

Groeten, Monique Wiegers

Hallo Martine,

Super leuk dat je dit initiatief oppakt. We hebben elkaar al ter plekke gesproken en grof weg gekeken wat de mogelijkheden zijn. Ik hoop dat je nog meer buurtbewoners kunt aanhaken om dit initiatief verder te brengen en uit te voeren. Ook ik ga voor jullie aan de slag om intern wat vragen en opdrachten uit te zetten. Ik heb wat foto's gemaakt van de speeltuin en zet deze straks ook op MijnWijk. 

Met vriendelijk groet, Monique Wiegers

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 26-04-2024

Hallo mooi initiatief het speeltuintje kan wel een upgrade gebruiken maar zou wel fijn zijn als alle bewoners betrokken worden bij de plannen. Wij wonen aan de kant van het speeltuintje en maken er veel gebruik van met mijn kleinkinderen. Maar hoorde de plannen toevallig via een buurvrouw. Las dat er 6 juni een bijeenkomst was geweest. Jammer dat we daar dan geen uitnodiging voor krijgen. Groet Jacqueline Malestein

Antwoord

Hoi Jacqueline Super leuk dat je mee wilt denken. Ik heb je inmiddels al kort even bijgepraat en in september gaan we dus nog met de kinderen bij elkaar zitten. Groeten Martine

Antwoord

Goed initiatief. Gezien ligging en doelgroep lijkt me een speelplek mwt weinig zandbak (ivm vele katten en relatief weinig gebruik) maar met ontmoetingsplek voor gezinnen (bv picknicktafel) en frisse nieuwe toestellen een goede kans om buitenspelen en verbinding te bevorderen! Fijn dat u komt kijken en dat we ideeeen aan kunnen dragen. Mijn kinderen zijn die speelplek inmiddels ontgroeid, maar misschien ook leuke vraag om aan kinderen op de wingerd te stellen? Leuke "opdracht"

Antwoord

Goed initiatief. Vooral het speeltuintje op de hoek van de Wayerkamp kan wel een opknapbeurt gebruiken. Het motortje of hobbelpaard is wel een favoriet :) Succes!

Antwoord

Goed idee Martine! De huidige speelplekken worden nog nauwelijks gebruikt. Tijd voor vergroening en verfrissing.

Antwoord

Geweldig initiatief!!! Wie weet wordt er dan ook nog eens gespeeld, wel zo fijn voor de sociale opvoeding van onze smurfjes!!!! En als ze/we dan meteen het stuk naar boven bij de ulgerkampspeeltuin aanpakken, zodat de kids niet per ongeluk op de ring terecht kunnen komen, durf ik ze er ook alleen heen te laten gaan 😊

Antwoord

Ja goede aanvulling over de ring. We hebben het al wel meegenomen in het overleg met de wijkregisseur, dus als het goed is is het genoteerd.

Antwoord

Goed initiatief Martine, fijn dat je dit oppakt!

Antwoord

Helemaal mee eens. Goed initiatief!

Antwoord

Ik sta volledig achter het idee voor een opknapbeurt. Vind een natuurspeelplaats ook een super leuk idee. Het hobbel paard is alleen wel grote favoriet bij mijn kinderen en zou het wel fijn vinden als die ergens in de wijk kan blijven staan

Antwoord

Die is inderdaad erg leuk voor de kleintjes. Misschien dat die dan verhuisd kan worden naar de grotere speelplek? Ik neem het in ieder geval mee.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 16-05-2023