Vergroenen en updaten/renoveren "Hockeystick" plein

Het plein bij de "hockeystick" flat op de kruising van de Kamerledenlaan en de Staatsecretarislaan is de laatste jaren behoorlijk verpaupert. Waar je vroeger beneden nog kon jeu-de-boulen is dit nu een onkruidbak, de bankjes bovenaan het plein zijn beginnen overal hun verf te verliezen en het plein zelf is ook niet meer op z'n mooist. 

Zonde! Want dit plein en de omgeving eromheen heeft zoveel te bieden. Hoe mooi zou het zijn als de jeu-de-boule weer terugkomt, het plein een mini skate parkje of mini pumptrack krijgt, meer bomen, meer groen en de buitenrand van het muurtje uitnodigt om te verblijven met een wilderige bloementuin.

De invulling zou wat mij betreft ook voor een groot gedeelte/voornamelijk vanuit de flatbewoners moeten komen, zij kijken uit op dit plein.  Ik hoop dat we van deze enorme tegeltuin weer een plek van ontmoeting kunnen maken tussen jong en oud, tussen stad en natuur.

En er valt natuurlijk enorm veel te winnen voor Zwolle met de tegelwipcompetitie. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Wilco en bewoners,

Allereerst excuus voor de late reactie.  Wat leuk dat jullie  deze plek mooier willen maken. De plek zit ook al wat langer op mijn netvlies en ben dan ook heel blij dat jullie als bewoners ook graag een ander invulling zien. Binnenkort ga ik een kijkje nemen met de groenadviseur van de gemeente Zwolle om te kijken naar de mogelijkeheden. Daarna nodig ik jullie graag uit voor een ideenenmoment op het plein. Ik verwacht dat we dit na de zomervakantie gaan organiseren. Aanwonenend, de bewonersvereniging ontvangen allemaal een uitnodiging en ook de mensen die zich al hebben gemeld via dit platform. Dus aan jullie nu alvast het verzoek om de wensen en ideeen op een rijtje te zetten of in een tekening te vertalen. 

Met vriendelijke groeten,

Monique Wiegers

Reacties

Ik zou graag mee willen denken over een duurzame ontwikkeling van dit (ontmoetings) plein voor jong en oud

Antwoord

Als bewonersvereniging willen we graag meer horen. Kan iemand op 29 mei om 10.00 uur, aan de Kamerledenlaan 2, aan ons meer informatie geven. Wij zijn hier enige jaren terug ook mee bezig geweest, maar kregen weinig medewerking van de gemeente.

Antwoord

Goededag, ik heb het initiatief opgezet maar kan momenteel ook niet veel meer betekenen als normale burger. Wel heb ik verderop in de wijk met de gemeente al een gedeelte gemeente grond vergroend / opgepakt. Ik zou de wijkcoordinator die ons daarbij hielp kunnen vragen of zij kan aanhaken op 29 mei. Maar het is denk ik ook erg mooi als we hier met z'n allen al wat ideeën kunnen neerleggen, ik geloof dat dit de voorkeur heeft van de gemeente.

Antwoord

Ik heb haar een bericht gestuurd. Ik verwacht dat ze ergens volgende week hier op terug komt.

Antwoord

Het zou mooi zijn als er een pluktuin zou komen met kruiden, bloemen en fruitbomen, een walnootboom. Ik denk aan steigers met waterpartijen die natuurlijk overgaan naar de waterpartij in het park en wat fijne bankjes om te genieten van al het moois wat ons mooie Ittersumpark te bieden. Meer bloemen en kruiden in het park voor vlinders en bijen. Minder maaien. Meer organische vormgeving. Een plek waar moeders met kleine kindjes graag gaan zitten misschien ook iets educatiefs. Steigers voor de vissers. Een meer natuurlijk geheel. Geen skatepark waar de boel met graffiti ondergekalkt gaat worden. Geen pumptrack. Het is heerlijk als we van de natuur kunnen blijven genieten.

Antwoord

Meer groen ben ik voor. Mooie bakken met groen en lage aanplant. Geen skate baan en pumptrack. Dat zal meer zorgen dat het een hangplek gaat worden . En overlast geven. Ik kijk.nu uit vrij uitzicht. Fijn als dat zo blijft.

Antwoord

Ik heb hier ook al vaak over nagedacht, omdat ik er ook op uit kijk. Je zou hier zo wat moois van kunnen maken! In de binnenstad zie je ook veel mooie beplanting, dat zou ik hier rondom de bomen heel mooi vinden. Geeft een mooier en warmer aanzicht. Nieuwe bankjes en een nieuwe prullenbak zou al een hele verbetering zijn!

Antwoord

Ik ben benieuwd of er vanuit de bewoners rondom het plein enthousiasme is om het plein te vergroenen en wat meer functie te geven :)

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 10-05-2024